Fondant de Patiserie/bombonarie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Fondant de Patiserie/bombonarie

Ingrediente

  • 1kg zahar
  • 100 ml miere de albine (calitate buna)
  • 300 ml apa

Mod de preparare

Procesul de preparare nu este greu dar este putin mai deosebit in sensul ca trebuie atentie mare de tot la amanunte.

Deci zaharul si apa se pun intr-un vas curat. Se pune pe foc la flacara mica si se lasa asa sa fiarba (sa se topeasca) . Din momentul in care s-a topuit zaharul se micsoareaza flacara si mai mult si acuma incepe atentia marita. Flacara trebuie tinuta mica pentru a preveni stropii prea multi care vor sari in timpul fierberii.

Trebuie sa avem pregatita o pensula cu par nu pensula de silicon sau in lipsa unei pensule bune sa avem la indemana cateva prosoape de bucatarie din hartie.

Deci, servetele de hartie se rup in bucatele mici si mereu trebuie sa le inmuiem in apa rece si sa stergem marginea vasului de eventualele cristale (stropi) de zahar care se vor forma pe peretii vasului.

Timpul de fierbere este, in general cam jumatate de ora. Proba pentru fondant se ia periodic in felul urmator. Se pune langa aragaz un pahar cu apa rece, chiar cu gheata daca se poate si din cand in cand se introduc doua degete (aratatorul si degetul mijlociu) in apa dupa care se introduc in vasul cu zahar fierbinte si smulgem putin din compozitie.

Lipim degetele dupa care le departam putin (jumate de centimetru) si daca ramane un fir legat de zahar atunci fondantul nostru e gata, daca firul de zahar nu e destul de legat mai fierbem. Intre timp pregatim un vas de sticla si un mixer. In vasul de sticla punem, prin stropire cateva piocaturi de apa rece dupa care lasam deoparte.

Cand zaharul topit ramane intre degete intr-un fir destul de gros si consistent, adaugam cele 100 ml miere si mai fierbem inca 5-7 minute dupa care luam de pe foc. Turnam zaharul lichid in vasul de sticla si apoi introducem mana in apa rece dupa care stropim suprafata zaharului pentru a-l opri din fiert.

Lasam 2-3 minute sa se racoreasca dupa care, cu mixerul, incepem sa batem.
Fondantul isi va schimba consistenta si culoarea vazand cu ochii.
Pozele, spun eu, sant concludente.

Cand obtinem o pasta groasa, vascoasa incetam baterea si rapid punem intr-un borcan pentru pastrare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Banana Split
3
Dulciuri

Banana Split

Banana Split
Prajitura cu Mere fara Blat
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere fara Blat

Prajitura cu Mere fara Blat
Victoria Sponge Cake
5
Dulciuri

Victoria Sponge Cake

Victoria Sponge Cake
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa