Fondant de Patiserie/bombonarie

Postat pe: 06-02-2013
(2)

Ingrediente

1kg zahar
100 ml miere de albine (calitate buna)
300 ml apa

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Procesul de preparare nu este greu dar este putin mai deosebit in sensul ca trebuie atentie mare de tot la amanunte.

Deci zaharul si apa se pun intr-un vas curat. Se pune pe foc la flacara mica si se lasa asa sa fiarba (sa se topeasca) . Din momentul in care s-a topuit zaharul se micsoareaza flacara si mai mult si acuma incepe atentia marita. Flacara trebuie tinuta mica pentru a preveni stropii prea multi care vor sari in timpul fierberii.

Trebuie sa avem pregatita o pensula cu par nu pensula de silicon sau in lipsa unei pensule bune sa avem la indemana cateva prosoape de bucatarie din hartie.

Deci, servetele de hartie se rup in bucatele mici si mereu trebuie sa le inmuiem in apa rece si sa stergem marginea vasului de eventualele cristale (stropi) de zahar care se vor forma pe peretii vasului.

Timpul de fierbere este, in general cam jumatate de ora. Proba pentru fondant se ia periodic in felul urmator. Se pune langa aragaz un pahar cu apa rece, chiar cu gheata daca se poate si din cand in cand se introduc doua degete (aratatorul si degetul mijlociu) in apa dupa care se introduc in vasul cu zahar fierbinte si smulgem putin din compozitie.

Lipim degetele dupa care le departam putin (jumate de centimetru) si daca ramane un fir legat de zahar atunci fondantul nostru e gata, daca firul de zahar nu e destul de legat mai fierbem. Intre timp pregatim un vas de sticla si un mixer. In vasul de sticla punem, prin stropire cateva piocaturi de apa rece dupa care lasam deoparte.

Cand zaharul topit ramane intre degete intr-un fir destul de gros si consistent, adaugam cele 100 ml miere si mai fierbem inca 5-7 minute dupa care luam de pe foc. Turnam zaharul lichid in vasul de sticla si apoi introducem mana in apa rece dupa care stropim suprafata zaharului pentru a-l opri din fiert.

Lasam 2-3 minute sa se racoreasca dupa care, cu mixerul, incepem sa batem.
Fondantul isi va schimba consistenta si culoarea vazand cu ochii.
Pozele, spun eu, sant concludente.

Cand obtinem o pasta groasa, vascoasa incetam baterea si rapid punem intr-un borcan pentru pastrare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Fondant de Patiserie/bombonarie" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pupi
•  08.02.2013 23:11:17

Sorina, fondantul asta nu se foloseste pentru a modela forme. Daca il lichefiezi atunci se poate colora si prin turnare(lichid fiind) el imbraca torturile ca o pojghita de gheata. Se foloseste la prepararea cremelor de prajituri, la bomboanele fonant care se gaseau pe vremuri in cofetarii, etc. Pentru fondantul de modelat, ai nevoie de alta forma de prelucrare. daca intri la sfaturi utile , la ectiunea tehnici de decorat, ai sa gasesti acolo modul de preparare a fondantuluii pentru modelat. N stiu exact la care pagina este dar daca te duci din pagina in pagina ai sa gasesti precis mai multe retete

s0rina29
•  08.02.2013 21:43:40

va rog sa imi scuzati intrebarea dar dupa ce este gata fondantul pot sa il folosesc la orice(ma refer la prajituri si la format de diferite figuri).Multumesc

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fondant de Patiserie/bombonarie