Fondant de Patiserie/bombonarie

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Fondant de Patiserie/bombonarie

Ingrediente

  • 1kg zahar
  • 100 ml miere de albine (calitate buna)
  • 300 ml apa

Mod de preparare

Procesul de preparare nu este greu dar este putin mai deosebit in sensul ca trebuie atentie mare de tot la amanunte.

Deci zaharul si apa se pun intr-un vas curat. Se pune pe foc la flacara mica si se lasa asa sa fiarba (sa se topeasca) . Din momentul in care s-a topuit zaharul se micsoareaza flacara si mai mult si acuma incepe atentia marita. Flacara trebuie tinuta mica pentru a preveni stropii prea multi care vor sari in timpul fierberii.

Trebuie sa avem pregatita o pensula cu par nu pensula de silicon sau in lipsa unei pensule bune sa avem la indemana cateva prosoape de bucatarie din hartie.

Deci, servetele de hartie se rup in bucatele mici si mereu trebuie sa le inmuiem in apa rece si sa stergem marginea vasului de eventualele cristale (stropi) de zahar care se vor forma pe peretii vasului.

Timpul de fierbere este, in general cam jumatate de ora. Proba pentru fondant se ia periodic in felul urmator. Se pune langa aragaz un pahar cu apa rece, chiar cu gheata daca se poate si din cand in cand se introduc doua degete (aratatorul si degetul mijlociu) in apa dupa care se introduc in vasul cu zahar fierbinte si smulgem putin din compozitie.

Lipim degetele dupa care le departam putin (jumate de centimetru) si daca ramane un fir legat de zahar atunci fondantul nostru e gata, daca firul de zahar nu e destul de legat mai fierbem. Intre timp pregatim un vas de sticla si un mixer. In vasul de sticla punem, prin stropire cateva piocaturi de apa rece dupa care lasam deoparte.

Cand zaharul topit ramane intre degete intr-un fir destul de gros si consistent, adaugam cele 100 ml miere si mai fierbem inca 5-7 minute dupa care luam de pe foc. Turnam zaharul lichid in vasul de sticla si apoi introducem mana in apa rece dupa care stropim suprafata zaharului pentru a-l opri din fiert.

Lasam 2-3 minute sa se racoreasca dupa care, cu mixerul, incepem sa batem.
Fondantul isi va schimba consistenta si culoarea vazand cu ochii.
Pozele, spun eu, sant concludente.

Cand obtinem o pasta groasa, vascoasa incetam baterea si rapid punem intr-un borcan pentru pastrare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si visine
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura desteapta cu fructe de sezon
3
Dulciuri

Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Prajitura desteapta cu fructe de sezon
Felii olandeze
4
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Parteneri
Negresa cu crema de branza si merisoare
Bucataras.RO

Negresa cu crema de branza si merisoare

O negresa cremoasa si cu un gust deosebit

Negresa cu crema de branza si merisoare
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura