1. se dizolva zaharul in apa
2. se fierbe avand grija sa spalam marginile vasului cu o pensula inmuiata in apa
3. cand este aproape legat se adauga glucoza lichida(mierea)
4. se ia proba in apa rece, turnand cateva picaturi
5. Daca se strange ca o bomboana cleioasa, atunci proba e buna
6. se toarna intr-un vas de marmura sau sau pe o masa de marmura umezite cu apa rece, se stropeste si la suprafata si se lasa un pic sa se racoreasca
7. se tableaza (amesteca) cu o lopatica . . . eu am folosit mixerul, pana se albeste
chiar daca se intareste nu e nici o problema . . . pentru al folosi se pune int-un vas pe baie de apa si el se inmoaie . . . il puteti amesteca cu cacao, cafea sau colorant aromatizandul cu diferite arome
se mai poate face un barot din el daca il framanti foarte bine cu zahar pudra apoi sa-l razi prin razatoarea de lamaie
Retete de vara Am pregatit un chec umed, dulce-acrisor si cu muuulta zmeura.
Desert chec cu zmeuraReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii