Fondant

Postat pe: 27-09-2010
(7)

Ingrediente

zahar 1 kg
glucoza 100gr (eu am folosit miere)
apa 500ml

Mod de preparare

1. se dizolva zaharul in apa
2. se fierbe avand grija sa spalam marginile vasului cu o pensula inmuiata in apa
3. cand este aproape legat se adauga glucoza lichida(mierea)
4. se ia proba in apa rece, turnand cateva picaturi
5. Daca se strange ca o bomboana cleioasa, atunci proba e buna
6. se toarna intr-un vas de marmura sau sau pe o masa de marmura umezite cu apa rece, se stropeste si la suprafata si se lasa un pic sa se racoreasca
7. se tableaza (amesteca) cu o lopatica . . . eu am folosit mixerul, pana se albeste
chiar daca se intareste nu e nici o problema . . . pentru al folosi se pune int-un vas pe baie de apa si el se inmoaie . . . il puteti amesteca cu cacao, cafea sau colorant aromatizandul cu diferite arome

se mai poate face un barot din el daca il framanti foarte bine cu zahar pudra apoi sa-l razi prin razatoarea de lamaie
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Fondant" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

oanasimo
•  04.03.2014 18:01:20

eu l-am facut si am procedat cum ati scris,dar sincer din ce a iesit la final nu se poate numi fondant,o data ce sa racit se faramiteaza si nu pot sa fac nimic cu el

oanasimo
•  01.03.2014 15:22:11

Buna, cu acest fondant se pot face si decoratiuni?

admin
•  11.12.2008 03:03:23

super'...

LORY
•  05.12.2008 14:33:32

diana ai foarte mare grija la fiert ..si la spalat marginile vasului...acolo e tot secretul
succes!!

diania
•  03.12.2008 19:54:56

Multumesc Lory! O sa-l incerc.

LORY
•  27.11.2008 10:41:36

eu la aceasta cantitate am pus 3 lg de cacao...dar poti pune si mai mult sau mai putin in functie de cat de colorat vrei sa fie

diania
•  26.11.2008 18:19:59

Ce cantitate de cacao ar trebui adaugata?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fondant