Fondant

Postat pe: 27-09-2010
(7)

Ingrediente

zahar 1 kg
glucoza 100gr (eu am folosit miere)
apa 500ml

Mod de preparare

1. se dizolva zaharul in apa
2. se fierbe avand grija sa spalam marginile vasului cu o pensula inmuiata in apa
3. cand este aproape legat se adauga glucoza lichida(mierea)
4. se ia proba in apa rece, turnand cateva picaturi
5. Daca se strange ca o bomboana cleioasa, atunci proba e buna
6. se toarna intr-un vas de marmura sau sau pe o masa de marmura umezite cu apa rece, se stropeste si la suprafata si se lasa un pic sa se racoreasca
7. se tableaza (amesteca) cu o lopatica . . . eu am folosit mixerul, pana se albeste
chiar daca se intareste nu e nici o problema . . . pentru al folosi se pune int-un vas pe baie de apa si el se inmoaie . . . il puteti amesteca cu cacao, cafea sau colorant aromatizandul cu diferite arome

se mai poate face un barot din el daca il framanti foarte bine cu zahar pudra apoi sa-l razi prin razatoarea de lamaie
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Fondant" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

oanasimo
•  04.03.2014 18:01:20

eu l-am facut si am procedat cum ati scris,dar sincer din ce a iesit la final nu se poate numi fondant,o data ce sa racit se faramiteaza si nu pot sa fac nimic cu el

oanasimo
•  01.03.2014 15:22:11

Buna, cu acest fondant se pot face si decoratiuni?

admin
•  11.12.2008 03:03:23

super'...

LORY
•  05.12.2008 14:33:32

diana ai foarte mare grija la fiert ..si la spalat marginile vasului...acolo e tot secretul
succes!!

diania
•  03.12.2008 19:54:56

Multumesc Lory! O sa-l incerc.

LORY
•  27.11.2008 10:41:36

eu la aceasta cantitate am pus 3 lg de cacao...dar poti pune si mai mult sau mai putin in functie de cat de colorat vrei sa fie

diania
•  26.11.2008 18:19:59

Ce cantitate de cacao ar trebui adaugata?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fondant