De la inceput am sa va spun ca eu nu am avut cantitatea necesara de alune deci am sarit faza finala si nici ciocolata amaruie nu am avut si am folosit din cea cu lapte .... e bun dar face diferenta.
Alunele se prajesc apoi se ia de pe ele coaja subtire. Se pun in blender/food processor alunele si napolitanele si se macina. Se prajeste a doua cantitate de alune, se procedeaza la fel ca si cu prima tura cu deosebirea ca se macina fara napolitane. Se pun separat.
Napolitanele cu alune combinate se amesteca cu nutella si se da apoi la frigider pentru circa jumatate de ora ca sa se intareasca compozitia. Pentru a lucra mai bie cu crema nutella, este bine sa fie putintel incalzita, in felul asta se amesteca foarte usor si rapid cu alunele si napolitanele.
Dupa ce s-a intarit compozitia, se scoate si se fac bilute care se pun pe tava, se infig in ele cate o scobitoate (optional- se foloseste scobitoarea pentru a putea umbla mai usor cu bilutele cand le tragem in ciocolata) si se dau din nou la frigider pentru intarire.
Se topeste o parte din ciocolata, se amesteca cu putin unt si se trag bilutele in ciocolata, se aseaza pe un gratar de bucatarie asezat peste o farfurie sau tava ca sa putem aduna ciocolata scursa, apoi se dau la rece sa se inchege.
Se scot se tavalesc prin a doua portie de alune, cea pusa deoparte si se trag inca odata in al dooilea strat de ciocolata (se topeste restul de ciocolata inainte). Se dau la rece pentru inchegare si se pun in staniol si la chese.
Se servesc ca atare sau langa o cupa de sampanie
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAstazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...
Ostropel de pui ca la mama acasaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii