De la inceput am sa va spun ca eu nu am avut cantitatea necesara de alune deci am sarit faza finala si nici ciocolata amaruie nu am avut si am folosit din cea cu lapte .... e bun dar face diferenta.
Alunele se prajesc apoi se ia de pe ele coaja subtire. Se pun in blender/food processor alunele si napolitanele si se macina. Se prajeste a doua cantitate de alune, se procedeaza la fel ca si cu prima tura cu deosebirea ca se macina fara napolitane. Se pun separat.
Napolitanele cu alune combinate se amesteca cu nutella si se da apoi la frigider pentru circa jumatate de ora ca sa se intareasca compozitia. Pentru a lucra mai bie cu crema nutella, este bine sa fie putintel incalzita, in felul asta se amesteca foarte usor si rapid cu alunele si napolitanele.
Dupa ce s-a intarit compozitia, se scoate si se fac bilute care se pun pe tava, se infig in ele cate o scobitoate (optional- se foloseste scobitoarea pentru a putea umbla mai usor cu bilutele cand le tragem in ciocolata) si se dau din nou la frigider pentru intarire.
Se topeste o parte din ciocolata, se amesteca cu putin unt si se trag bilutele in ciocolata, se aseaza pe un gratar de bucatarie asezat peste o farfurie sau tava ca sa putem aduna ciocolata scursa, apoi se dau la rece sa se inchege.
Se scot se tavalesc prin a doua portie de alune, cea pusa deoparte si se trag inca odata in al dooilea strat de ciocolata (se topeste restul de ciocolata inainte). Se dau la rece pentru inchegare si se pun in staniol si la chese.
Se servesc ca atare sau langa o cupa de sampanie
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii