Ferrero Rocher (Bomboane de Ciocolata cu Alune)

Complexitate
redusa
Ferrero Rocher (Bomboane de Ciocolata cu Alune)

Ingrediente

  • 100 gr napolitate cu crema de alune
  • 150 gr alune prajite
  • 200 gr nutella
  • 150 gr ciocolata amaruie de calitate foarte buna
  • unt cat o nuca
  • 50 gr alune

Mod de preparare

De la inceput am sa va spun ca eu nu am avut cantitatea necesara de alune deci am sarit faza finala si nici ciocolata amaruie nu am avut si am folosit din cea cu lapte .... e bun dar face diferenta.

Alunele se prajesc apoi se ia de pe ele coaja subtire. Se pun in blender/food processor alunele si napolitanele si se macina. Se prajeste a doua cantitate de alune, se procedeaza la fel ca si cu prima tura cu deosebirea ca se macina fara napolitane. Se pun separat.

Napolitanele cu alune combinate se amesteca cu nutella si se da apoi la frigider pentru circa jumatate de ora ca sa se intareasca compozitia. Pentru a lucra mai bie cu crema nutella, este bine sa fie putintel incalzita, in felul asta se amesteca foarte usor si rapid cu alunele si napolitanele.

Dupa ce s-a intarit compozitia, se scoate si se fac bilute care se pun pe tava, se infig in ele cate o scobitoate (optional- se foloseste scobitoarea pentru a putea umbla mai usor cu bilutele cand le tragem in ciocolata) si se dau din nou la frigider pentru intarire.

Se topeste o parte din ciocolata, se amesteca cu putin unt si se trag bilutele in ciocolata, se aseaza pe un gratar de bucatarie asezat peste o farfurie sau tava ca sa putem aduna ciocolata scursa, apoi se dau la rece sa se inchege.

Se scot se tavalesc prin a doua portie de alune, cea pusa deoparte si se trag inca odata in al dooilea strat de ciocolata (se topeste restul de ciocolata inainte). Se dau la rece pentru inchegare si se pun in staniol si la chese.

Se servesc ca atare sau langa o cupa de sampanie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Banana Split
4
Dulciuri

Banana Split

Banana Split
Prajitura cu Mere fara Blat
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere fara Blat

Prajitura cu Mere fara Blat
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa