Ferrero Rocher (Bomboane de Ciocolata cu Alune)

Complexitate
redusa
Ferrero Rocher (Bomboane de Ciocolata cu Alune)

Ingrediente

  • 100 gr napolitate cu crema de alune
  • 150 gr alune prajite
  • 200 gr nutella
  • 150 gr ciocolata amaruie de calitate foarte buna
  • unt cat o nuca
  • 50 gr alune

Mod de preparare

De la inceput am sa va spun ca eu nu am avut cantitatea necesara de alune deci am sarit faza finala si nici ciocolata amaruie nu am avut si am folosit din cea cu lapte .... e bun dar face diferenta.

Alunele se prajesc apoi se ia de pe ele coaja subtire. Se pun in blender/food processor alunele si napolitanele si se macina. Se prajeste a doua cantitate de alune, se procedeaza la fel ca si cu prima tura cu deosebirea ca se macina fara napolitane. Se pun separat.

Napolitanele cu alune combinate se amesteca cu nutella si se da apoi la frigider pentru circa jumatate de ora ca sa se intareasca compozitia. Pentru a lucra mai bie cu crema nutella, este bine sa fie putintel incalzita, in felul asta se amesteca foarte usor si rapid cu alunele si napolitanele.

Dupa ce s-a intarit compozitia, se scoate si se fac bilute care se pun pe tava, se infig in ele cate o scobitoate (optional- se foloseste scobitoarea pentru a putea umbla mai usor cu bilutele cand le tragem in ciocolata) si se dau din nou la frigider pentru intarire.

Se topeste o parte din ciocolata, se amesteca cu putin unt si se trag bilutele in ciocolata, se aseaza pe un gratar de bucatarie asezat peste o farfurie sau tava ca sa putem aduna ciocolata scursa, apoi se dau la rece sa se inchege.

Se scot se tavalesc prin a doua portie de alune, cea pusa deoparte si se trag inca odata in al dooilea strat de ciocolata (se topeste restul de ciocolata inainte). Se dau la rece pentru inchegare si se pun in staniol si la chese.

Se servesc ca atare sau langa o cupa de sampanie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa