Ferrero Rocher (Bomboane de Ciocolata cu Alune)

Complexitate
redusa
Ferrero Rocher (Bomboane de Ciocolata cu Alune)

Ingrediente

  • 100 gr napolitate cu crema de alune
  • 150 gr alune prajite
  • 200 gr nutella
  • 150 gr ciocolata amaruie de calitate foarte buna
  • unt cat o nuca
  • 50 gr alune

Mod de preparare

De la inceput am sa va spun ca eu nu am avut cantitatea necesara de alune deci am sarit faza finala si nici ciocolata amaruie nu am avut si am folosit din cea cu lapte .... e bun dar face diferenta.

Alunele se prajesc apoi se ia de pe ele coaja subtire. Se pun in blender/food processor alunele si napolitanele si se macina. Se prajeste a doua cantitate de alune, se procedeaza la fel ca si cu prima tura cu deosebirea ca se macina fara napolitane. Se pun separat.

Napolitanele cu alune combinate se amesteca cu nutella si se da apoi la frigider pentru circa jumatate de ora ca sa se intareasca compozitia. Pentru a lucra mai bie cu crema nutella, este bine sa fie putintel incalzita, in felul asta se amesteca foarte usor si rapid cu alunele si napolitanele.

Dupa ce s-a intarit compozitia, se scoate si se fac bilute care se pun pe tava, se infig in ele cate o scobitoate (optional- se foloseste scobitoarea pentru a putea umbla mai usor cu bilutele cand le tragem in ciocolata) si se dau din nou la frigider pentru intarire.

Se topeste o parte din ciocolata, se amesteca cu putin unt si se trag bilutele in ciocolata, se aseaza pe un gratar de bucatarie asezat peste o farfurie sau tava ca sa putem aduna ciocolata scursa, apoi se dau la rece sa se inchege.

Se scot se tavalesc prin a doua portie de alune, cea pusa deoparte si se trag inca odata in al dooilea strat de ciocolata (se topeste restul de ciocolata inainte). Se dau la rece pentru inchegare si se pun in staniol si la chese.

Se servesc ca atare sau langa o cupa de sampanie

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.