Felii ca la Kosite

Complexitate
redusa
Felii ca la Kosite

Ingrediente

  • Aluat:
  • -350 g faina
  • -1 pachet praf de copt
  • -200 g untura (unt)
  • -100 g zahar
  • -1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • -1/2 lingurita scortisoara pudra
  • -1 ou intreg
  • -1 praf de sare
  • -1 pachet zahar vanilat
  • -50-60 buc stafide
  • -1 lingura apa
  • Crema:
  • -150 g alune macinate (sau nuca)
  • -3 albusuri
  • -150 g zahar pudra
  • -50-100 g ciocolata menaj, rasa

Mod de preparare

Framantati un aluat din ingredientele enumerate, mai putin stafidele.

Ungeti o tava cu untura sau tapetati-o cu hartie de copt si dati drumul la focul de la cuptor.

Puneti aluatul sub forma de foaie in tava si presarati peste el stafidele.

Apasati usor cu mana, astfel ca stafidele sa patrunda putin in aluat si intepati-l din loc in loc cu dintii unei furculita.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana incepe sa se aureasca, dar sa nu fie copt (15-20 min).

Scoateti prajitura pe jumatate coapta din cuptor (fara sa opriti focul) si lasati sa se racoreasca pana devine calduta, apoi acoperiti-o cu crema obtinuta astfel:
-bateti spuma albusurile, adaugati zaharul si bateti in continuare pana se intareste bine, apoi adaugati alunele si ciocolata rasa, inglobandu-le usor.

Presarati pe deasupra putina ciocolata rasa, oprita din cantitatea de la crema.

Dati din nou la cuptorul incins, la foc mic, pana ce aluatul este copt complet si bezeaua a capatat o tenta aurie si este intarita.

Taiati imediat ce scoateti din cuptor pentru ca mai tarziu bezeaua se va sfarama (puteti sa taiati doar bezeaua marcand astfel feliile ce urmeaza sa le serviti)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Cornulete cu Nuca II
4
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Parteneri
Tort Egiptean
Bucataras.RO

Tort Egiptean

Tort Egiptean
Rulouri fragede cu branza
Culinar.RO

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia