Espresso Panna Cotta

Complexitate
redusa
Espresso Panna Cotta

Ingrediente

  • 500 ml lapte de frisca (eu am pus 250 ml)
  • 150 ml cafea espresso (am pus 75 ml de ness preparat)
  • 100 gr zahar (am pus 50 gr)
  • 8 gr gelatina (am pus 4 gr)
  • 1/2 baton vanilie (am pus o lingurita esenta de vanilie)
  • Pentru sos:
  • 100 gr ciocolata
  • 80 gr cafea espresso

Mod de preparare

Gelatina se pune in apa rece si se lasa cateva minute (se poate pune direct in cafea sau se foloseste circa 4 linguri de apa). Daca se foloseste baton de vanilie, se despica pe jumatate se scot semintele si se pun in laptele de frisca.

Se combina apoi cu zaharul, cu cafeaua si cu gelatina, pe foc, pana se infierbanta si incepe sa fca bule pe margine dar nu da in clocot. Se ia de pe foc, se pune esenta de vanilie, in cazul in care se foloseste aceasta in locul batonului de vanilie.

Se iau 6 cupe (sau 8 depinde de marimea lor) se ung putin de tot cu ulei si lichidul se strecoara prin sita, in fiecare. Se acopera cu film alimentar si se da la frigider peste noapte.

Pentru sosul de ciocolata, se pun bucatile rupte in vas deasupra baii de abur, se amesteca pana se topeste toata ciocolata, dupa care se ia de pe foc si se adauga cafeaua preparata. Se omogenizeaza bine si se serveste cu panna cotta.

Se decoreaza cu bucatele de ciocolata si boabe de cafea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)