Ecler

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

Aluatul
lapte 250 g
ulei 100 g
faina 125 g
oua 4 buc
zahar 2 linguri
sare
Crema
lapte 500 g
zahar 150 g
zahar vanilat 2 pachete
faina 50 g
galbenusuri 4 buc
unt 25 g
Glazura
unt 50 g
zahar pudra 3 linguri
cacao 3 linguri
apa 3 linguri

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Aluatul.

Se fierbe laptele cu uleiul,sarea si zaharul. Se adauga faina si se amesteca pana se desprinde de pe peretii vasului (ca o mamaliguta). Se lasa la racorit si apoi se amesteca cu ouale intregi unul cate unul. Nu se pune un ou pana ce celalalt nu a fost complet incorporat.Se fac formele si se dau la cuptor la foc mare 25-30 min. In primele 20 min nu se deschide cuptorul, deoarece aluatul oparit da inapoi foarte usor.

Crema de vanilie

Laptele se fierbe cu zaharul vanilat si se lasa la racorit (vasul se acopera pentru a nu se pierde aroma).Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si se dilueaza cu laptele, turnandu-se putin cate putin. Se amesteca toate acestea pe baia de apa pana se ingroasa bine, apoi se lasa sa se raceasca. Untul se adauga dupa ce s-a racit putin.

Glazura.

Se amesteca apa, zaharul, cacao si untul pe baia de apa ,pana se ingroasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ecler" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

viobarbu
•  08.09.2009 18:23:19

deci i momentul asta i'as baga pe gat reteta celui care a scris'o. in primul rand daca ai respecta cantitatile ti'ar iesi cat sa iti ajunga pe o masea. in al 2-lea rand faina este insuficienta, ouale prea multe. si pusa la copt dupa ce incerci sa adaptezi reteta, la foc mare 25 min cum scrie..iese un mare bors..se ard la fund, la mijloc ramane coca, si dupa ce opresti focul se prabusesc..deci este o mare porcarie, nu va chinuiti aiurea!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ecler