Se fierbe zmeura 15 minute iar apoi se paseaza printr-o sita. Prtocala se curata si se taie bucatele, apoi se pune la fiert cu 250 g de zahar. Dupa 15 minute se pune restul de zahar, zmeura, esenta, lamaia, pectina si vinul si se fierbe inca 4 minute.
Dulceata se pune fierbinte in borcane spalate cu apa fierbinte si detergent (si sterilizate in cuptor la 100 de grade pentru 20 minute), care se vor inchide si se vor aseza in paturi pentru 24 ore.
Se serveste pe paine, cornuri, franzela, biscuiti, clatite, checuri, blaturi de prajituri simple. Se consuma cu lapte, iaurt, vin, suc natural .... + cu orice ce nu e foarte dulce si nici foarte aromat si ar avea nevoie de un accent de gust si dulceata.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii