Se fierbe zmeura 15 minute iar apoi se paseaza printr-o sita. Prtocala se curata si se taie bucatele, apoi se pune la fiert cu 250 g de zahar. Dupa 15 minute se pune restul de zahar, zmeura, esenta, lamaia, pectina si vinul si se fierbe inca 4 minute.
Dulceata se pune fierbinte in borcane spalate cu apa fierbinte si detergent (si sterilizate in cuptor la 100 de grade pentru 20 minute), care se vor inchide si se vor aseza in paturi pentru 24 ore.
Se serveste pe paine, cornuri, franzela, biscuiti, clatite, checuri, blaturi de prajituri simple. Se consuma cu lapte, iaurt, vin, suc natural .... + cu orice ce nu e foarte dulce si nici foarte aromat si ar avea nevoie de un accent de gust si dulceata.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaAceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoAndra Mihail ne împărtășește rețeta ei simplă și gustoasă pentru brioșe pufoase, umplute cu ciocolată, un...
Brioșe cu ciocolată - Rețeta simplă pentru un desert gustosCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii