Dulceata de Zmeura, Portocale si Vin Alb

Postat pe: 16-10-2011
(0)

Ingrediente

400 g zmeura
1 portocala
400 ml vin alb demidulce
500 g zahar
20 g pectina
3 linguri zeama de lamaie sau un pliculet sare de lamaie (acid citric) esenta de vanilie

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Se fierbe zmeura 15 minute iar apoi se paseaza printr-o sita. Prtocala se curata si se taie bucatele, apoi se pune la fiert cu 250 g de zahar. Dupa 15 minute se pune restul de zahar, zmeura, esenta, lamaia, pectina si vinul si se fierbe inca 4 minute.

Dulceata se pune fierbinte in borcane spalate cu apa fierbinte si detergent (si sterilizate in cuptor la 100 de grade pentru 20 minute), care se vor inchide si se vor aseza in paturi pentru 24 ore.
Se serveste pe paine, cornuri, franzela, biscuiti, clatite, checuri, blaturi de prajituri simple. Se consuma cu lapte, iaurt, vin, suc natural .... + cu orice ce nu e foarte dulce si nici foarte aromat si ar avea nevoie de un accent de gust si dulceata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Dulceata de Zmeura, Portocale si Vin Alb" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Dulceata de Zmeura, Portocale si Vin Alb