Dulceata de Visine

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 800 g de visine fara samburi

Mod de preparare

Pui in cratita pentru dulceata, alternativ, un strat de visine curatate si unul de zahar pana termini toata cantitatea. Asezi cratita pe aragaz, la foc foarte slab, pana se topeste zaharul, micsorand flacara din cand in cand. Dai apoi focul iute si fierbi dulceata pana se leaga bine. Curati cat mai des spuma care se formeaza pe margine. Pentru a vedea daca dulceata este gata, pui 2-3 picaturi de sirop pe o farfrioara rece. Daca picatura ramane ca un bob, dulceata e gata si poti trage cratita de pe foc. Clatini cratita in dreapta si in stanaga, ca sa iasa spuma, pe care o inlaturi cu un servet umed. Numai a doua zi, dupa ce s-a racit de tot, umpli borcanele cu dulceata. Le pastrezi la un loc racoros, ferit de umezeala.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune