Pui in cratita pentru dulceata, alternativ, un strat de visine curatate si unul de zahar pana termini toata cantitatea. Asezi cratita pe aragaz, la foc foarte slab, pana se topeste zaharul, micsorand flacara din cand in cand. Dai apoi focul iute si fierbi dulceata pana se leaga bine. Curati cat mai des spuma care se formeaza pe margine. Pentru a vedea daca dulceata este gata, pui 2-3 picaturi de sirop pe o farfrioara rece. Daca picatura ramane ca un bob, dulceata e gata si poti trage cratita de pe foc. Clatini cratita in dreapta si in stanaga, ca sa iasa spuma, pe care o inlaturi cu un servet umed. Numai a doua zi, dupa ce s-a racit de tot, umpli borcanele cu dulceata. Le pastrezi la un loc racoros, ferit de umezeala.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii