Dulceata de Visine

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 800 g de visine fara samburi

Mod de preparare

Pui in cratita pentru dulceata, alternativ, un strat de visine curatate si unul de zahar pana termini toata cantitatea. Asezi cratita pe aragaz, la foc foarte slab, pana se topeste zaharul, micsorand flacara din cand in cand. Dai apoi focul iute si fierbi dulceata pana se leaga bine. Curati cat mai des spuma care se formeaza pe margine. Pentru a vedea daca dulceata este gata, pui 2-3 picaturi de sirop pe o farfrioara rece. Daca picatura ramane ca un bob, dulceata e gata si poti trage cratita de pe foc. Clatini cratita in dreapta si in stanaga, ca sa iasa spuma, pe care o inlaturi cu un servet umed. Numai a doua zi, dupa ce s-a racit de tot, umpli borcanele cu dulceata. Le pastrezi la un loc racoros, ferit de umezeala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate