Dulceata de dovleac

Portii
1
Complexitate
redusa
Dulceata de dovleac

Ingrediente

  • 2 kg de dovleac plăcintar
  • 4 mere
  • 2 lămâi
  • 3 păstăi de tonka
  • 2 lingurițe de cardamom macinat
  • 1,5 kg de zahăr
  • 200 ml de apă

Mod de preparare

Spălaţi şi curăţaţi dovleacul și merele și le tăiați în cubulețe.
Puneţi la foc mediu, apa cu zahărul, amestecând continuu în oală, până se topește zahărul.
Cînd zahărul este topit, adăugaţi zeama de lămâie, cubulețele de dovleac și măr şi continuaţi prepararea lor termică 30 de minute. Adăugați cardamomul și păstăile răzuite de tonka și mai fierbeți dulceața pentru 20 de minute
Cînd dulceaţa este fiartă şi borcanele sterilizate, o aşezaţi în borcanele pe care le puneţi la dustulit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)