Se desearta continutul conservei intr-un vas mare, inalt, de sticla daca se poate. Trebuie neaparat sa fie inalt pentru ca laptele condensat face spume multa si intr-o secunda se ridica pana sus si da pe dinafara. Procesul este de aproximativ 10 pana la 15 minute, depinde de taria cuptorului cu microunde.
La mine a durat doar 10 minute. Deci laptele condensat pus in vasul de sticla, se pune in microunde si se incalzeste pentru 2 minute. Se lucreaza in ture de cate 2 minute. Dupa cele 2 minute scoatem vasul afara si amestecam de cateva ori cu telul bunicii dupa care introducem din nou in cuptor.
Incepand de acuma trebuie sa fim foarte atente si sa stam cu ochii pe geamul cuptorului pentru ca laptele se umfla si tot la 5-7 secunde trebuie sa oprim cuptorul si sa amestecam de vreo 2-3 ori in lapte. De fiecare data cand vedem ca se umfla oprim si amestecam cu telul si introducem inapoi in cuptor.
Repetam pasii astia de vreo 4 ori, deci un total de 8 minute (de 4 ori ture de 2 minute). La sfarsit trebuie sa avem in vas o crema cu cocoloase marunte si de culoarea caramelei de lapte, iar consistenta destul de vascoasa. Aveti mare grija ca in cateva secunde se poate arde si va trebui sa aruncati totul si sa o luati de la capat.
Deci dupa ce am terminat tura de 8 minute am batut compozitia cu telul si s-a uniformizat/omogenizat, foarte frumos. Daca faceti sosul de leche mai moale se poate folosi pentru decor la inghetata sau prajituri, daca il mai incalziti cateva secunde mai mult devine mai vascos si se intareste.
Acuma la faza asta se poate pune in borcan si pastra asa, se pot face caramele din el, sau se reancalzeste si se face moussul de dulce de leche. Eu am facut un tort cu mouss de ciocolata si mouss de dulce de leche divin, ingeresc, minunat
Am mai atasat cateva poze cu prepararea moussului de dulce de leche si faza finala (tortuletul). Mouss-ul se prepara in felul urmator. Crema obtinuta prin fierberea laptelui sau a laptelui condensat se amesteca cu gelatina inmuiata in apa calda (tinuta pana se topeste de tot) si cu frisca batuta. Cantitati nu am pentru ca depinde de fiecare cat de concentrat vrea sa faca moussul si ce cantitate doreste sa aibe.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii