Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba se adauga bicarbonatul de sodiu, se amesteca bine si se continua fierberea. Pe tot timpul fierberii se amesteca continuu. Se fierbe la foc mic 2-3 ore.
Dupa 2 ore si 20 se face proba fierberii adica: se pune o lingurita din compozitie pe o farfurie, se lasa la racit, apoi se verifica consistenta inclinand farfuria la 45 de grade. Daca nu curge inseamna ca e gata.
Se pot pastra in borcane inchise, la frigider, pana la 7 zile.
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii