Se freaca 280 gr zahar cu 12 galbenusuri, se adauga 200 gr. faina si la urma albusuriel batute spuma tare. Se coc pe dosul tavii foi subtiri. Tava se unge cu ulei. Din cantitatea aste ies (depinde de rabdarea fiecareia cit de subtire intinde aluatul) 8 -10 foi.
Crema:
unt 400 gr se amesteca cu 150 -175 gr zahar praf, apoi se pun 4 galbenusuri pe rind (aici eu uneori pun galbenusurile alte ori nu pun), cacao cam 75 gr-85 gr. vanilina pura si rom dupa gust iar la urma pentru a mai taia din gustul de unt eu mai pun nutella (tot dupa gust). Crema o fac la mixer. Imi pare rau ca nu va pot da cantitati mai exacte ptr crema dar nu m-am gindit nici odata sa masor cantitatile.
Dupa ce foile au fost coapte (pe masura ce se scot foile din cuptor se dau cu faina ptr ca sa nu se lipeasca una de alta cind se suprapun) se ung cu un strat nu gros dar nici subtire de crema, Foaia care este cea mai aratoasa se lasa deoparte pentru ca aia se va unge cu zahar ars (caramelizat). Pe o tava metalica unsa bine cu ulei se pune foaia si se unge cu zaharul caramelizat care se face in felul urmator: intr-o cratita se pune zaharul (150 sau ceva mai mult) si se da la foc pina se caramelizeaza( isi schimba culoarea in maro mai inchis, dar fiti atente sa nu se arda).
Apoi, asa fierbinte cum este se taorna peste foaie pusa pe tava metalica. Se lasa sa se raceasca si apoi cu un cutit infierbintat la flacara de la aragaz se portioneaza feliile. Nu se taie de tot foaie (doar se marcheaza) . Apoi se pune peste dobosul deja umplut si sa da la frigider.
Se lasa putina crema pentru a decora tortul pe dinafara si marginile tortului se vor taia pentru a-i da o fata frumoasa prajiturii.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii