Diplomat cu Capsuni

Postat pe: 21-11-2010
(1)

Ingrediente

5 iaurturi naturale (150g)
5 pliculete de geletina simpla
500 g frisca lichida
zahar dupa gust
biscuiti aprox 10 buc
capsuni

Mod de preparare

Prima data se bate frisca(ca sa se intareasca bine trebuie sa fie fff rece). Dupa aceea iaurturile se rastoarna intr-o cratita si apoi la foc fff mic, se adauga zhar dupa gust si pliculetele de gelatina. Se invarte continuu ca sa se topeasca zaharul si gelatina.

ATENTIE! NU TREBUIE SA FIARBA!

Se tine pe foc doar pana compozitia e calda ca sa se topeasca ingredientele.

Dupa ce se ia de pe foc se pun 5 linguri de frisca si se amesteca, se adauga capsuni taiate in bucati cat vrem noi de mari.

Intr-o tava de cozonac se pune o folie transparenta in care se rastoarna compozitia si pe deasupra se tapeaza cu biscuiti. Se introduce la frigider ptr aprox 2 ore. (pana se intareste). Dupa ce compozitia s-a intarit se rastoarna pe un platou (biscuiti formand baza diplomatului) si se orneaza cu frisca si capsuni.

POFTA BUNA!
Acest diplomat este foarte usor de facut si se poate face cu orice fel de fructe de sezon (exclus ananas prospat sau kiwi) sau compoturi de fructe.
Daca se doreste a se face o compozitie mai mare trebuie stiut doar atat: la cate pahare de iaurt, atatea linguri de frisca si tot atatea pliculete de gelatina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Diplomat cu Capsuni" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

sylverland
•  30.10.2010 14:06:20

hmm... interesant, si eu am o reteta de diplomat dar nu-i asa... e cu piscoturi, iar gelatina se pune la inmuiat. O sa incerc sa o fac si eu pe asta pare destul de simplu. ;;)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Diplomat cu Capsuni