Diplomat cu Capsuni

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 iaurturi naturale (150g)
  • 5 pliculete de geletina simpla
  • 500 g frisca lichida
  • zahar dupa gust
  • biscuiti aprox 10 buc
  • capsuni

Mod de preparare

Prima data se bate frisca(ca sa se intareasca bine trebuie sa fie fff rece). Dupa aceea iaurturile se rastoarna intr-o cratita si apoi la foc fff mic, se adauga zhar dupa gust si pliculetele de gelatina. Se invarte continuu ca sa se topeasca zaharul si gelatina.

ATENTIE! NU TREBUIE SA FIARBA!

Se tine pe foc doar pana compozitia e calda ca sa se topeasca ingredientele.

Dupa ce se ia de pe foc se pun 5 linguri de frisca si se amesteca, se adauga capsuni taiate in bucati cat vrem noi de mari.

Intr-o tava de cozonac se pune o folie transparenta in care se rastoarna compozitia si pe deasupra se tapeaza cu biscuiti. Se introduce la frigider ptr aprox 2 ore. (pana se intareste). Dupa ce compozitia s-a intarit se rastoarna pe un platou (biscuiti formand baza diplomatului) si se orneaza cu frisca si capsuni.

POFTA BUNA!
Acest diplomat este foarte usor de facut si se poate face cu orice fel de fructe de sezon (exclus ananas prospat sau kiwi) sau compoturi de fructe.
Daca se doreste a se face o compozitie mai mare trebuie stiut doar atat: la cate pahare de iaurt, atatea linguri de frisca si tot atatea pliculete de gelatina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu...

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Cappuccino
2
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
4
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Castraveti in otet (bulgaresti)
5
Conserve, muraturi

Castraveti in otet (bulgaresti)

Castraveti in otet (bulgaresti)
Parteneri
Ciorba rosie de gaina cu razalai
Bucataras.RO

Ciorba rosie de gaina cu razalai

 Supa de rosii cu galuste in varianta cu razalai !  

Ciorba rosie de gaina cu razalai
Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Culinar.RO

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Gustos.RO

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate