Prima data se bate frisca(ca sa se intareasca bine trebuie sa fie fff rece). Dupa aceea iaurturile se rastoarna intr-o cratita si apoi la foc fff mic, se adauga zhar dupa gust si pliculetele de gelatina. Se invarte continuu ca sa se topeasca zaharul si gelatina.
ATENTIE! NU TREBUIE SA FIARBA!
Se tine pe foc doar pana compozitia e calda ca sa se topeasca ingredientele.
Dupa ce se ia de pe foc se pun 5 linguri de frisca si se amesteca, se adauga capsuni taiate in bucati cat vrem noi de mari.
Intr-o tava de cozonac se pune o folie transparenta in care se rastoarna compozitia si pe deasupra se tapeaza cu biscuiti. Se introduce la frigider ptr aprox 2 ore. (pana se intareste). Dupa ce compozitia s-a intarit se rastoarna pe un platou (biscuiti formand baza diplomatului) si se orneaza cu frisca si capsuni.
POFTA BUNA!
Acest diplomat este foarte usor de facut si se poate face cu orice fel de fructe de sezon (exclus ananas prospat sau kiwi) sau compoturi de fructe.
Daca se doreste a se face o compozitie mai mare trebuie stiut doar atat: la cate pahare de iaurt, atatea linguri de frisca si tot atatea pliculete de gelatina.
Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoOuale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraO idee tare buna a avut tata atunci cand a comandat aceasta reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sos. A...
Reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sosCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii