Am taiat curmalele in lung, am indepartat simburii si i-am inlocuit cu jumatati de alune, puse in asa fel incit sa dea impresia de simbure, adica cu partea bombata in sus. Am pus in tigaie, untul, l-am lasat 15 sec, dupa care am pus mierea, lamiile taiate juliene, vinul. Am pus in acest sos curmalele pregatite inainte, si am lasat tigaia acoperita, la foc mediu, pina cind s-a redus sosul. Am oprit focul, am pus in farfurie, si am presarat stafidele si putin sos. Servit la temperatura camerei, alaturi de un vin alb, te face sa inchizi ochii si sa fii, undeva, departe .... ".... in timp"...
ps .... puteti folosi smochine cu miez de nuca, sau alte combinatii, insa nu uitati aceasta combinatie, ghimbir cu lamiie ....
enjoy!
... nu stiu citi dintre voi au vazut filmul " Somewhere in time" cu Christopher Reeve si Jane Seymour (sper sa nu iau ban pentru ca nu fac o reclama la un site ....). Asadar am denumit acest desert asa pentru ca atunci cind savurezi aromele, esti deja, " undeva in timp"....
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor"Picnicul bucatarasilor" Cine doreste o feliuta? Sau cine refuza o feliuta? Presimt ca acest cheesecake place cam...
Desert cheesecake cu capsuni fara coacereIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii