Merele se curata de coaja si se scobesc de cotor pana se formeaza un cuibusor.
Apa, vinul, scortisoara si zaharul se pun la fiert , iar cand da in clocot se pun si merele si se lasa sa fiarba pana se inmoaie un pic (sa nu se desfaca).
Se scot pe un platou si se lasa la racit.
Intre timp se face budinca (dupa instructiunile de pe plic) doar ca se pune 800 ml lapte ca sa iasa mai consistenta si se pune in fiecare mar pana se umple.
Deasupra se orneaza cu gem in strat subtire si frisca peste. La sfarsit se pun fulgi de ciocolata in ploaie. Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii