Desert cu Migdale

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Desert cu Migdale

Ingrediente

  • 120 g unt (la temperatura camerei, moale insa nu topit, taiat bucatele)
  • 200 g migdale
  • 70 g biscuiti macinati
  • 3 lingurite cu cacao
  • 1 lingurita cu cafea instant
  • 1 lingurita cu esenta de cafea
  • 100 g zahar pudra

Mod de preparare

- Migdalele se maruntesc in robotul de bucatarie. Migdalele maruntite se trec printr-o sita cu ”ochiuri mari” (pulberea va ajunge in bol iar bucatelele mai mari vor ramane in sita). Din migdalele ramase in sita se pun 50 g intr-un bol separat (ele vor fi flolosite ulterior). Restul migdalelor maruntite se pun intr-un vas cu diametrul mare.

- Se adauga in vas untul, biscuitii, cacaoa, cafeaua, esenta de cafea si zaharul pudra. Se amesteca foarte bine toate ingredientele.
- Din amestecul rezultat se modeleaza cu palmele mici sfere aproximativ egale.

- Acestea se tapeteaza apoi cu migdalele maruntite pastrate (micile sfere se rostogolesc usor in bolul cu migdale maruntite).
- Se pastreaza la rece 2 ore inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici