Desert cu Cacao si Ciocolata

Postat pe: 03-01-2012
(0)

Ingrediente

250 g resturi de pandispan, chec, prajituri, napolitane, biscuiti, etc (macinate)
210 g zahar
300 ml apa (reteta originala foloseste 345 ml apa)
20 ml rom (eu am folosit Bacardi)
125 g nuci maruntite
6 linguri cu cacao proaspat cernuta (numai 3 linguri din cele 6 se folosesc pentru compozitia in sine)
110 g unt (reteta originala foloseste 125 g unt)
esenta de vanilie
1-2 linguri cu ciocolata rasa marunt pe razatoare

Mod de preparare

* Se fierbe un sirop din zahar, apa si esenta de vanilie. Cand siropul s-a racit, se adauga romul, resturile de prajituri, biscuiti, napolitane, etc macinate si se amesteca pana la obtinerea unei compozitii omogene.
* Untul se mixeaza folosind paletele spiralate, pana devine spumos si se adauga amestecului pregatit anterior.

* Se adauga nucile maruntite si se amesteca intreaga compozitie.
* Compozitia obtinuta se pastreaza la rece peste noapte, pana se intareste.
* Autoarea cartii mentioneaza ca se poate adauga la final (daca este necesar) putin pesmet fin. Pentru a evita adaugarea pesmetului, am redus putin cantitatile de apa si unt.

* Din compozitia obtinuta se formeaza cu ajutorul palmelor, mici sfere.
* Sferele se tapeteaza cu cacao (puteti adauga un baton de ciocolata ras marunt pe razatoare). Eu am decorat platoul cu ciocolata rasa marunt pe razatoare.
* Se pastreaza la rece pana inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Desert cu Cacao si Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Desert cu Cacao si Ciocolata