Deliciu Pufos cu Mere si doua Blaturi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Deliciu Pufos cu Mere si doua Blaturi

Ingrediente

  • Pentru o tava 25 x 35 cm
  • Umplutura
  • -1,5 kg mere
  • -7-9 linguri zahar
  • -scortisoara pudra, dupa gust
  • -1 praf de sare
  • -1 plic zahar vanilat
  • -2-3 linguri rase gris
  • Blatul 1
  • -150 g zahar
  • -2 oua
  • -100 g unt/margarina
  • -200 g faina
  • -1 plic praf de copt
  • -1 plic zahar vanilat Burbon
  • -½ fiola esenta de rom
  • -1-2 linguri lapte
  • Blatul 2
  • -4 oua
  • -1 praf de sare
  • - 1 lingura apa
  • -4 linguri zahar
  • -4 linguri faina
  • Pentru ornat
  • -zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Umplutura
Curatati merele de coaja si radeti-le pe razatoarea cu ochiuri mari.
Puneti-le la calit impreuna cu zaharul pana se evapora zeama merelor, amestecand des.
Luati vasul de pe foc si inglobati scortisoara, vanilia si grisul. Lasati la racit si in asteptare.

Blatul 1
Frecati spuma untul/margarina cu zaharul, zaharul vanilat pana se dizolva zaharul, apoi adaugati ouale, laptele, sarea si omogenizati bine.
La sfarsit inglobati esenta de rom si faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Trebuie sa obtineti un aluat cu o consistenta potrivita, dar sa nu fie prea tare. La nevoie adaugati inca putin lapte.
Puneti aluatul cu lingura intr-o tava tapetata cu hartie de copt (25 x 35 cm) si nivelati.
Turnati merele peste blat, nivelati si dati la cuptorul incins pentru cca 15 min, la 180 grade.
Intre timp pregatiti compozitia pentru blatul 2.

Blatul 2
Bateti spuma tare albusurile cu un praf de sare si 1 lingura de zahar.
Separat, mixati galbenusurile cu apa si restul de zahar pana devin o crema spumoasa si zaharul este dizolvat.

* lichidul (apa/lapte/apa minerala) adaugat in compozitia de pandispan, il ajuta sa creasca si-i sporeste " pufosenia “.

Incorporati in galbenusuri, ½ din compozita de albusuri si faina cernuta, cu ajutorul unei palete, prin rasturnare de jos in sus, apoi inglobati si restul de albusuri.
Scoateti tava din cuptor dupa cele 15 min, turnati deasupra stratului de mere compozitia blatului 2 si nivelati.
Dati din nou la cuptor si coaceti la aceeasi temperatura pentru inca 25-30 min sau pana ce blatul este copt, frumos aurit si trece testul cu scobitoarea.
Pudrati prajitura fierbinte cu zahar praf vanilat.

Portionati-o doar dupa ce se raceste.
O prajitura de exceptie.
Blatul de deasupra este super pufos, gustul merelor se simte bine, iar blatul de jos se topeste in gura.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Schneider
1
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Salata olteneasca - Csalamale
2
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Prajitura cu foi si gem de prune
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune