Deliciu Pufos cu Mere si doua Blaturi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Deliciu Pufos cu Mere si doua Blaturi

Ingrediente

  • Pentru o tava 25 x 35 cm
  • Umplutura
  • -1,5 kg mere
  • -7-9 linguri zahar
  • -scortisoara pudra, dupa gust
  • -1 praf de sare
  • -1 plic zahar vanilat
  • -2-3 linguri rase gris
  • Blatul 1
  • -150 g zahar
  • -2 oua
  • -100 g unt/margarina
  • -200 g faina
  • -1 plic praf de copt
  • -1 plic zahar vanilat Burbon
  • -½ fiola esenta de rom
  • -1-2 linguri lapte
  • Blatul 2
  • -4 oua
  • -1 praf de sare
  • - 1 lingura apa
  • -4 linguri zahar
  • -4 linguri faina
  • Pentru ornat
  • -zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Umplutura
Curatati merele de coaja si radeti-le pe razatoarea cu ochiuri mari.
Puneti-le la calit impreuna cu zaharul pana se evapora zeama merelor, amestecand des.
Luati vasul de pe foc si inglobati scortisoara, vanilia si grisul. Lasati la racit si in asteptare.

Blatul 1
Frecati spuma untul/margarina cu zaharul, zaharul vanilat pana se dizolva zaharul, apoi adaugati ouale, laptele, sarea si omogenizati bine.
La sfarsit inglobati esenta de rom si faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Trebuie sa obtineti un aluat cu o consistenta potrivita, dar sa nu fie prea tare. La nevoie adaugati inca putin lapte.
Puneti aluatul cu lingura intr-o tava tapetata cu hartie de copt (25 x 35 cm) si nivelati.
Turnati merele peste blat, nivelati si dati la cuptorul incins pentru cca 15 min, la 180 grade.
Intre timp pregatiti compozitia pentru blatul 2.

Blatul 2
Bateti spuma tare albusurile cu un praf de sare si 1 lingura de zahar.
Separat, mixati galbenusurile cu apa si restul de zahar pana devin o crema spumoasa si zaharul este dizolvat.

* lichidul (apa/lapte/apa minerala) adaugat in compozitia de pandispan, il ajuta sa creasca si-i sporeste " pufosenia “.

Incorporati in galbenusuri, ½ din compozita de albusuri si faina cernuta, cu ajutorul unei palete, prin rasturnare de jos in sus, apoi inglobati si restul de albusuri.
Scoateti tava din cuptor dupa cele 15 min, turnati deasupra stratului de mere compozitia blatului 2 si nivelati.
Dati din nou la cuptor si coaceti la aceeasi temperatura pentru inca 25-30 min sau pana ce blatul este copt, frumos aurit si trece testul cu scobitoarea.
Pudrati prajitura fierbinte cu zahar praf vanilat.

Portionati-o doar dupa ce se raceste.
O prajitura de exceptie.
Blatul de deasupra este super pufos, gustul merelor se simte bine, iar blatul de jos se topeste in gura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
2
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
3
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Parteneri
Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei
Bucataras.RO

Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei

O reteta pentru gusturi rafinate. Este gata in numai 5 minute, suficient pentru ca savoarea ingredientelor sa se...

Pizza Quattro Formaggi cu blat Alka Pizza casei
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino