Deliciu Pufos cu Mere si doua Blaturi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Deliciu Pufos cu Mere si doua Blaturi

Ingrediente

  • Pentru o tava 25 x 35 cm
  • Umplutura
  • -1,5 kg mere
  • -7-9 linguri zahar
  • -scortisoara pudra, dupa gust
  • -1 praf de sare
  • -1 plic zahar vanilat
  • -2-3 linguri rase gris
  • Blatul 1
  • -150 g zahar
  • -2 oua
  • -100 g unt/margarina
  • -200 g faina
  • -1 plic praf de copt
  • -1 plic zahar vanilat Burbon
  • -½ fiola esenta de rom
  • -1-2 linguri lapte
  • Blatul 2
  • -4 oua
  • -1 praf de sare
  • - 1 lingura apa
  • -4 linguri zahar
  • -4 linguri faina
  • Pentru ornat
  • -zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Umplutura
Curatati merele de coaja si radeti-le pe razatoarea cu ochiuri mari.
Puneti-le la calit impreuna cu zaharul pana se evapora zeama merelor, amestecand des.
Luati vasul de pe foc si inglobati scortisoara, vanilia si grisul. Lasati la racit si in asteptare.

Blatul 1
Frecati spuma untul/margarina cu zaharul, zaharul vanilat pana se dizolva zaharul, apoi adaugati ouale, laptele, sarea si omogenizati bine.
La sfarsit inglobati esenta de rom si faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Trebuie sa obtineti un aluat cu o consistenta potrivita, dar sa nu fie prea tare. La nevoie adaugati inca putin lapte.
Puneti aluatul cu lingura intr-o tava tapetata cu hartie de copt (25 x 35 cm) si nivelati.
Turnati merele peste blat, nivelati si dati la cuptorul incins pentru cca 15 min, la 180 grade.
Intre timp pregatiti compozitia pentru blatul 2.

Blatul 2
Bateti spuma tare albusurile cu un praf de sare si 1 lingura de zahar.
Separat, mixati galbenusurile cu apa si restul de zahar pana devin o crema spumoasa si zaharul este dizolvat.

* lichidul (apa/lapte/apa minerala) adaugat in compozitia de pandispan, il ajuta sa creasca si-i sporeste " pufosenia “.

Incorporati in galbenusuri, ½ din compozita de albusuri si faina cernuta, cu ajutorul unei palete, prin rasturnare de jos in sus, apoi inglobati si restul de albusuri.
Scoateti tava din cuptor dupa cele 15 min, turnati deasupra stratului de mere compozitia blatului 2 si nivelati.
Dati din nou la cuptor si coaceti la aceeasi temperatura pentru inca 25-30 min sau pana ce blatul este copt, frumos aurit si trece testul cu scobitoarea.
Pudrati prajitura fierbinte cu zahar praf vanilat.

Portionati-o doar dupa ce se raceste.
O prajitura de exceptie.
Blatul de deasupra este super pufos, gustul merelor se simte bine, iar blatul de jos se topeste in gura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
1
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Ceafa de porc la cuptor
2
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
5
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Parteneri
Pizza Margherita cu blat de conopida
Bucataras.RO

Pizza Margherita cu blat de conopida

Ziua buna,dragi bucatarasi! Da,stiu,am aproape un an de lipsa de aici,dar o problema serioasa de sanatate,m-a tinut departe...

Pizza Margherita cu blat de conopida
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate