Deliciu cu Visine si Topping

Complexitate
redusa
Deliciu cu Visine si Topping

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -1 lingurita sare
  • -150- 200 ml apa calduta
  • -2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • -700 g vasine din compot, fara samburi, scurse
  • -150 g zahar
  • -2 linguri gris
  • Sos de miere:
  • -1 lingura miere
  • -1 lingura ulei sau margarina
  • -4 linguri apa fierbinte
  • Topping de visine:
  • -compot de visine, la apreciere, dar minim 300 ml
  • -zeama lasata de visinele presarate cu zahar si gris
  • -zahar, dupa gust
  • -1 lingura amidon
  • Pentru ornat:
  • -150 g nuca prajita si macinata
  • -1 plic zahar pudra vanilat, 150 g
  • Sau: nuca prajita si zdrobita, dupa gust

Mod de preparare

Umplutura:
Amestecati din timp visinele din compot cu zaharul si grisul si dati deoparte, sa-si lase zeama.
Scurgeti inainte de folosirea visinelor, pastrand lichidul cu partea groasa pentru topping.

Aluat:
Amestecati faina cernuta cu uleiul, punand pe rand cate putina apa calduta in care ati dizolvat sarea. Framantati un aluat nu prea vartos, dar care nu se mai lipeste de mana, adaugand la nevoie apa sau faina.

Lasati pe planseta, acoperit cu un servet, la odihna, aproximativ 30 min.
Intindeti din 1/2 aluat o foaie subtire, dreptunghiulara si taiati in patrate de 7-8 cm.
Puneti la mijloc 3- 4 visine din umplutura pregatita si scursa.

Indoiti 1/2 de patratel peste visine formand un triunghi, lipiti marginile si uniti apoi, doua colturi, presandu-le.

Repetati si cu cealalta jumatate de aluat.
Puneti-i in multa apa clocotinda, usor sarata si lasati-i sa fiarba incet, la foc potrivit, circa 20 min, amestecandu-i ocazional, sau pana ce se ridica la suprafata.

Scoateti-i cu o paleta, lasati-i putin la scurs si puneti-i intr-un vas, la cald.
Stropiti-i imediat cu sosul de miere, obtinut prin omogenizarea pe foc a margarinei topite impreuna cu mierea si cele 4 linguri de apa.

Topping de visine:
Puneti la fiert zeama groasa cu gris, de la visinele scurse, zeama de compot, zahar, dupa gust si cand clocoteste, adaugati amidonul dizolvat in putin compot rece, lasati la foc mic, amestecand, pana se ingroasa.

Serviti cat sunt calde, turnand peste ele topping-ul de visine si presarati, fie nuca prajita macinata si amestecata cu zaharul vanilat, fie nuca prajita si zdrobita, dupa dorinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Briose cu ciocolata si coacaze rosii
Bucataras.RO

Briose cu ciocolata si coacaze rosii

Nicio zi fara ciocolata... desi mi-ar placea nici o zi fara coaste... dar inca mai sper ca o sa fie concurs si cu coaste...

Briose cu ciocolata si coacaze rosii
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!