Cupcakes cu Ciocolata

Portii
16
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa
Cupcakes cu Ciocolata

Ingrediente

  • - 500 g făină;
  • - 150 g cacao;
  • - 100 g ciocolată;
  • - 1 linguriță praf de copt;
  • - 1/2 linguriță sare;
  • - 120 g unt moale (încălzit, nu topit);
  • - 240 g zahăr;
  • - 4 ouă (la temperatura camerei);
  • - 200 ml lapte cald;
  • Pentru glazură
  • - 1 lingură zahăr pudră;
  • - 1 lingură smântână lichidă
  • - 150 g mascarpone;

Mod de preparare

- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade;
- Amestecați într-un bol următoarele ingrediente uscate: făina, cacao, praful de copt, sarea;
- Se bat ouăle spumă împreună cu o lingură de zahăr;
- Separat, mixați restul de zahăr cu untul moale, până devine cremos;
- Adăugați ouăle peste compoziția de unt și mixați bine;
- Adăugați jumătate din compoziția uscată făcută anterior (făina, cacao, sare, praf de copt) și mixați până la omogenizare;
- Apoi adăugați jumătate din lapte și mixați din nou;
- Repetați procedura: adăugați cealaltă jumătate de făină + cealaltă jumătate de cantitate de lapte și mixați bine;
- Rupeți ciocolata în bucăți mici;
- Folosind o cupă de înghețată sau o lingură, turnați din compoziție în formele de brioșe, în care ați așezat hârtii de brioșe în prealabil;
- Apoi afundați câte o bucățică de ciocolată;
- Atenție, umpleți formele doar 2/3, pentru că vor crește;
- Băgați la cuptor pentru 20-25 de minute, puteți face testul cu scobitoarea;
- Pentru crema de deasupra, am mixat mascarponele cu smântâna și zahărul și am decorat;
- Puteți adăuga colorant, pentru a decora după preferințe;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.