Puneti intr-un bol zaharul tos, faina, untul (la temperatura camerei) si sarea (optional).
Amestecati cu o furculita sa se omogenizeze.
* Prepararea lui poate dura doar cateva secunde, daca este pregatit intr-un procesor de alimente.
Topping-ul trebuie sa aiba un aspect ca de firimituri / aluat sfaramicios.
Presarati peste aluatul prajiturilor, brioselor, peste produsele de panificatie / patiserie, unse cu galbenus, chiar inainte de a le introduce la cuptor.
Odata copt, topping-ul Streusel devine usor crocant.
* Topping-ul Streusel adauga prajiturilor, produselor de panificatie / patiserie o nota dulce si un aspect de crusta, astfel ca folosindu-l, preparatele vor fi gata finisate.
Topping-ului i se pot adauga diferite arome, cel mai adesea de scortisoara (½ lingurita).
Daca nu va place scortisoara, inlocuit-o cu alune, nuca, migdale (taiate grosier) sau chiar nuca de cocos ori seminte de mac, fulgi de ovaz, etc.
Pentru o culoare inchisa (neagra) poate fi adaugata cacao sau ciocolata, iar pentru o nota vesela puteti adauga colorant alimentar.
Topping-ul Streusel poate fi congelat intr-un container etans, pastrat pana la 6 luni si folosit la nevoie.
Cuvantul provine din limba germana - Streusel inseamna " ceva risipit sau stropit ", de la verbul streuen, inruditul cu verbul a risipi din engleza.
Streusel este un topping sfaramicioas din faina, unt, zahar si folosit presarat pe produsele de patiserie inainte de a fi coapte.
Acesti biscuitii sunt fragezi, cu aroma de lamaie si le sta bine printre ramurelele de brad. As fi putut sa ii tai pe toti cu...
Biscuiti cu lamaie pentru CraciunO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii