Cum Se Face Topping-ul Streusel

Postat pe: 23-04-2014
(0)

Ingrediente

Pentru 1 set de briose / 1 placinta sau tarta cu diametru de 20 cm:
70 g zahar tos
40 g faina
40 g unt, la temperatura camerei
1 praf de sare, optional

Mod de preparare

Puneti intr-un bol zaharul tos, faina, untul (la temperatura camerei) si sarea (optional).

Amestecati cu o furculita sa se omogenizeze.

* Prepararea lui poate dura doar cateva secunde, daca este pregatit intr-un procesor de alimente.

Topping-ul trebuie sa aiba un aspect ca de firimituri / aluat sfaramicios.
Presarati peste aluatul prajiturilor, brioselor, peste produsele de panificatie / patiserie, unse cu galbenus, chiar inainte de a le introduce la cuptor.
Odata copt, topping-ul Streusel devine usor crocant.

* Topping-ul Streusel adauga prajiturilor, produselor de panificatie / patiserie o nota dulce si un aspect de crusta, astfel ca folosindu-l, preparatele vor fi gata finisate.

Topping-ului i se pot adauga diferite arome, cel mai adesea de scortisoara (½ lingurita).

Daca nu va place scortisoara, inlocuit-o cu alune, nuca, migdale (taiate grosier) sau chiar nuca de cocos ori seminte de mac, fulgi de ovaz, etc.

Pentru o culoare inchisa (neagra) poate fi adaugata cacao sau ciocolata, iar pentru o nota vesela puteti adauga colorant alimentar.

Topping-ul Streusel poate fi congelat intr-un container etans, pastrat pana la 6 luni si folosit la nevoie.
Cuvantul provine din limba germana - Streusel inseamna " ceva risipit sau stropit ", de la verbul streuen, inruditul cu verbul a risipi din engleza.

Streusel este un topping sfaramicioas din faina, unt, zahar si folosit presarat pe produsele de patiserie inainte de a fi coapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cum Se Face Topping-ul Streusel" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cum Se Face Topping-ul Streusel