Puneti intr-un bol zaharul tos, faina, untul (la temperatura camerei) si sarea (optional).
Amestecati cu o furculita sa se omogenizeze.
* Prepararea lui poate dura doar cateva secunde, daca este pregatit intr-un procesor de alimente.
Topping-ul trebuie sa aiba un aspect ca de firimituri / aluat sfaramicios.
Presarati peste aluatul prajiturilor, brioselor, peste produsele de panificatie / patiserie, unse cu galbenus, chiar inainte de a le introduce la cuptor.
Odata copt, topping-ul Streusel devine usor crocant.
* Topping-ul Streusel adauga prajiturilor, produselor de panificatie / patiserie o nota dulce si un aspect de crusta, astfel ca folosindu-l, preparatele vor fi gata finisate.
Topping-ului i se pot adauga diferite arome, cel mai adesea de scortisoara (½ lingurita).
Daca nu va place scortisoara, inlocuit-o cu alune, nuca, migdale (taiate grosier) sau chiar nuca de cocos ori seminte de mac, fulgi de ovaz, etc.
Pentru o culoare inchisa (neagra) poate fi adaugata cacao sau ciocolata, iar pentru o nota vesela puteti adauga colorant alimentar.
Topping-ul Streusel poate fi congelat intr-un container etans, pastrat pana la 6 luni si folosit la nevoie.
Cuvantul provine din limba germana - Streusel inseamna " ceva risipit sau stropit ", de la verbul streuen, inruditul cu verbul a risipi din engleza.
Streusel este un topping sfaramicioas din faina, unt, zahar si folosit presarat pe produsele de patiserie inainte de a fi coapte.
Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Comentarii