Cum Se Face Topping-ul Streusel

Complexitate
redusa
Cum Se Face Topping-ul Streusel

Ingrediente

  • Pentru 1 set de briose / 1 placinta sau tarta cu diametru de 20 cm:
  • -70 g zahar tos
  • -40 g faina
  • -40 g unt, la temperatura camerei
  • -1 praf de sare, optional

Mod de preparare

Puneti intr-un bol zaharul tos, faina, untul (la temperatura camerei) si sarea (optional).

Amestecati cu o furculita sa se omogenizeze.

* Prepararea lui poate dura doar cateva secunde, daca este pregatit intr-un procesor de alimente.

Topping-ul trebuie sa aiba un aspect ca de firimituri / aluat sfaramicios.
Presarati peste aluatul prajiturilor, brioselor, peste produsele de panificatie / patiserie, unse cu galbenus, chiar inainte de a le introduce la cuptor.
Odata copt, topping-ul Streusel devine usor crocant.

* Topping-ul Streusel adauga prajiturilor, produselor de panificatie / patiserie o nota dulce si un aspect de crusta, astfel ca folosindu-l, preparatele vor fi gata finisate.

Topping-ului i se pot adauga diferite arome, cel mai adesea de scortisoara (½ lingurita).

Daca nu va place scortisoara, inlocuit-o cu alune, nuca, migdale (taiate grosier) sau chiar nuca de cocos ori seminte de mac, fulgi de ovaz, etc.

Pentru o culoare inchisa (neagra) poate fi adaugata cacao sau ciocolata, iar pentru o nota vesela puteti adauga colorant alimentar.

Topping-ul Streusel poate fi congelat intr-un container etans, pastrat pana la 6 luni si folosit la nevoie.
Cuvantul provine din limba germana - Streusel inseamna " ceva risipit sau stropit ", de la verbul streuen, inruditul cu verbul a risipi din engleza.

Streusel este un topping sfaramicioas din faina, unt, zahar si folosit presarat pe produsele de patiserie inainte de a fi coapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Salata Simpla de Salata Verde
3
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Biscuiti cu lamaie pentru Craciun
Bucataras.RO

Biscuiti cu lamaie pentru Craciun

Acesti biscuitii sunt fragezi, cu aroma de lamaie si le sta bine printre ramurelele de brad. As fi putut sa ii tai pe toti cu...

Biscuiti cu lamaie pentru Craciun
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura