Cum Se Face Topping-ul Streusel

Complexitate
redusa
Cum Se Face Topping-ul Streusel

Ingrediente

  • Pentru 1 set de briose / 1 placinta sau tarta cu diametru de 20 cm:
  • -70 g zahar tos
  • -40 g faina
  • -40 g unt, la temperatura camerei
  • -1 praf de sare, optional

Mod de preparare

Puneti intr-un bol zaharul tos, faina, untul (la temperatura camerei) si sarea (optional).

Amestecati cu o furculita sa se omogenizeze.

* Prepararea lui poate dura doar cateva secunde, daca este pregatit intr-un procesor de alimente.

Topping-ul trebuie sa aiba un aspect ca de firimituri / aluat sfaramicios.
Presarati peste aluatul prajiturilor, brioselor, peste produsele de panificatie / patiserie, unse cu galbenus, chiar inainte de a le introduce la cuptor.
Odata copt, topping-ul Streusel devine usor crocant.

* Topping-ul Streusel adauga prajiturilor, produselor de panificatie / patiserie o nota dulce si un aspect de crusta, astfel ca folosindu-l, preparatele vor fi gata finisate.

Topping-ului i se pot adauga diferite arome, cel mai adesea de scortisoara (½ lingurita).

Daca nu va place scortisoara, inlocuit-o cu alune, nuca, migdale (taiate grosier) sau chiar nuca de cocos ori seminte de mac, fulgi de ovaz, etc.

Pentru o culoare inchisa (neagra) poate fi adaugata cacao sau ciocolata, iar pentru o nota vesela puteti adauga colorant alimentar.

Topping-ul Streusel poate fi congelat intr-un container etans, pastrat pana la 6 luni si folosit la nevoie.
Cuvantul provine din limba germana - Streusel inseamna " ceva risipit sau stropit ", de la verbul streuen, inruditul cu verbul a risipi din engleza.

Streusel este un topping sfaramicioas din faina, unt, zahar si folosit presarat pe produsele de patiserie inainte de a fi coapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate