Cuiburi de Viespi cu Cocos si Ciocolata

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Cuiburi de Viespi cu Cocos si Ciocolata

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • •600 - 650 g faina
  • •1pliculet drojdie uscata (10g)
  • •5 galbenusuri
  • •50 ml ulei
  • •300 ml lapte
  • •coaja rasa de lamaie
  • •un praf de sare
  • Ingrediente crema de unt:
  • •100 g zahar
  • •250 g unt cu 82% grasime
  • •esenta de vanilie
  • Ingrediente umplutura:
  • •100 g fulgi de cocos
  • •1 punguta pepite de ciocolata neagra
  • Ingrediente sirop:
  • •150 ml lapte
  • •150 g zahar
  • •esenta de vanilie

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru aluat (intai cele lichide, pentru a nu intra drojdia in contact cu ele, aceasta o adaugam ultima, deasupra fainii), care trebuie sa fie la temperatura camerei, se pun in vasul robotului de bucatarie sau in cuva masinii de paine si se framanta un aluat neted, care nu se lipeste de maini. Se acopera si se lasa la dospit circa o ora.
Crema de unt se prepara amestecand zaharul foarte bine cu untul moale (nu topit).
Aluatul dospit se imparte in doua. Din fiecare bucata de aluat, intindem cate o foaie dreptunghiulara, groasa de 3- 4 mm, pe care o ungem cu jumatate din crema de unt, apoi presaram fulgii de cocos si pepitele de ciocolata. Rulam strans si taiem bucati de 4-5 cm, pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Lasam rulourile la dospit in tava o jumatate de ora, apoi dam la cuptor, preincalzit la 180 grade.
Preparam si siropul: laptele se fierbe cu zaharul pana se topeste cel din urma, apoi adaugam esenta de vanilie.
Dupa 25 minute, scoatem rulourile si pe fiecare punem cate o lingura de sirop (daca ne mai ramane, il turnam printre rulouri).
Mai lasam la cuptor 10-15 minute, apoi se scot si se lasa la racit.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu miere si multa frisca
2
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Coronita Aperitiv
3
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Parteneri
Rulada raw vegana
Bucataras.RO

Rulada raw vegana

Un preparat raw vegan perfect pentru zilele calduroase de vara in care nu avem chef sa pornim cuptorul. Este un preparat fara...

Rulada raw vegana
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala