Cuib de Viespi (Reteta Rapida)

Complexitate
redusa
Cuib de Viespi (Reteta Rapida)

Ingrediente

  • 300 gr aluat de paine (moale, nu vartos)
  • 125 gr branza crema Philadelphia
  • 40-50 gr unt
  • 1 lingura lapte
  • 1/2 lingurita de vanilie (esenta)
  • o cana de 250 ml si inca jumatate plina cu zahar praf
  • zahar brun dupa gustul dvs
  • scortisoara praf, tot dupa gust
  • 75 gr unt moale (din nou)

Mod de preparare

Am invatat cate ceva de la americanii astia, unele bune, altele mai putin bune, dar una peste alta vreau sa spun ca reteta asta este buna: p, se face foarte repede si daca se pregateste doar cat se mananca la o masa, eventual si a doua zi, dar cu conditia sa fie reincalzite... cuiburile astea de viespi sant o minune de desert.

Pentru a avea succes cu prajitura asta trebuie sa avem aluatul de paine moale, nelipicios. In general eu daca nu il cumpar din comert, cand fac aluatul de paine pun la congelator 2-3 pachetele cu aluat pentru "zile de lene".

Daca faceti aluatul de paine si este mai lipicios atunci trebuie sa il lasati la frigider peste noapte, a doua zi va fi perfect pentru cuibul de viespi.

Deci, aluatul se intinde intr-o foaie destul de subtire (mai putin decat 1/2 de cm), se unge cu cele 75 gr de unt moale si deasupra presaram zaharul brun. Aici eu pun destul de mult pentru ca imi place gustul dulceag si caramel pe care il lasa in urma coacerii plus sucul rezultat in tava de la topirea untului combinat cu acest zahar este nemaipomenit deasupra cuiburilor de viespi, la servire.

Se presara scortisoara, dupa gustul vostru (si aici pun destul de mult pentru ca iubesc condimentul asta) se preseaza zaharul si scortisoara cu palma, dupa care se ruleaza aluatul.
Avem grija ca dupa ce rulam aluatul sa il mai strangem putin in palmi pentru a scoate din el, eventualele bule de aer dupa care taiem felii groase de circa 4 cm si le asezam cu taietura in sus intr-o tava unsa cu ulei.

Acoperim cu o folie alimentara unsa si ea in prealabil cu ulei, inchidem bine si lasam peste noapte la frigider.

Dimineasta cand ne trezim scoatem tava de la rece, o lasam la temperatura camerei. Incalzim cuptorul la foc doar putin mai mare de mediu si dupa ce a stat incalzit 10 minute introducem tava cu cuiburi, la copt. Cand sant gata coapte le scoatem si lasam pe masa.

Ungem cuiburile cu crema de branza pe care o pregatim din timp, in felul urmator:
Branza Philadelphia si untul le punem in cuptorul cu microunde (daca nu avem asa ceva trebuie sa lasam la temperatura camerei ambele, de cu seara, ca sa se inmoaie pana trebuie sa le folosim) si le incalzim putin, doar atata cat sa putem sa le amestecam impreuna. Adaugam lingura de lapte si vanilia, omogenizam pe cat posibil si incepem sa adaugam din zaharul praf. Omogenizam si lasam deoparte pana trebuie sa intindem pe cuiburi..

Se servesc la micul dejun langa o cana de lapte...

**Am uitat sa va spun ce am constat eu .... feliile se pot taia perfect si fara probleme cu ajutorul atei pentru dinti

**Daca vrem sa le mancam in aceasi zi cand le facem, trebuie sa lasam la dospit intr-un loc mai cald si cand s-au dublat le introducem la cuptor si le coacem dupa care le ungem cu crema de branza si ne bucuram de dulceata, culoarea si mirosul lor atat de imbietor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ceafa de porc la cuptor
1
Prajitura turnata cu branza si visine
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Dulceata de visine
3
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
5
Borsuri, supe, ciorbe

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Parteneri
Desert cheesecake cu mure si ciocolata
Bucataras.RO

Desert cheesecake cu mure si ciocolata

Desert cheesecake cu mure si ciocolata
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate