Se spala prunele, se taie in jumatate si se scot samburii. Se aseaza in tava, eu am folosit o tava de silicon care nu necesita sa fie unsa, dar oricum e un desert unde prunele se inmoaie si se serveste cu lingurita.
Se amesteca restul ingredientelor si se pun deasupra prunelor.
Se tin la cuptor (am uitat sa cronometrez) cam 30 de minute sau pana prunele incep sa se inroseasca si sa se inmoaie. Se serveste calda sau rece, asta daca o mai prindeti rece ca se duce cam repede.
Si varianta cu mere e gustoasa.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii