Am pus într-o tigaie untul, fructele tăiate, zahărul, zeama şi coaja de lămâie. Am călit fructele, la foc mic, pentru 10 minute, cât să se înmoaie puţin, dar să îşi păstreze forma.
Separat, am preparat crusta sfărâmicioasă. Am pus într-un vas făina, zahărul, fulgii de ovăz şi untul rece. Am amestecat toate ingredientele, până când untul s-a încorporat perfect cu celelalte ingrediente. Compoziția astfel obținută a avut o textură sfărâmicioasă.
Într-un vas de yena am pus fructele călite, peste care am presărat uniform aluatul sfărâmicios.
Am dat vasul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 40-45 de minute, până când crusta a căpătat o culoare maronie.
Această prăjitură se serveşte alături de îngheţată sau cremă de vanilie.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii