Am pus într-o tigaie untul, fructele tăiate, zahărul, zeama şi coaja de lămâie. Am călit fructele, la foc mic, pentru 10 minute, cât să se înmoaie puţin, dar să îşi păstreze forma.
Separat, am preparat crusta sfărâmicioasă. Am pus într-un vas făina, zahărul, fulgii de ovăz şi untul rece. Am amestecat toate ingredientele, până când untul s-a încorporat perfect cu celelalte ingrediente. Compoziția astfel obținută a avut o textură sfărâmicioasă.
Într-un vas de yena am pus fructele călite, peste care am presărat uniform aluatul sfărâmicios.
Am dat vasul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 40-45 de minute, până când crusta a căpătat o culoare maronie.
Această prăjitură se serveşte alături de îngheţată sau cremă de vanilie.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii