Am pus într-o tigaie untul, fructele tăiate, zahărul, zeama şi coaja de lămâie. Am călit fructele, la foc mic, pentru 10 minute, cât să se înmoaie puţin, dar să îşi păstreze forma.
Separat, am preparat crusta sfărâmicioasă. Am pus într-un vas făina, zahărul, fulgii de ovăz şi untul rece. Am amestecat toate ingredientele, până când untul s-a încorporat perfect cu celelalte ingrediente. Compoziția astfel obținută a avut o textură sfărâmicioasă.
Într-un vas de yena am pus fructele călite, peste care am presărat uniform aluatul sfărâmicios.
Am dat vasul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 40-45 de minute, până când crusta a căpătat o culoare maronie.
Această prăjitură se serveşte alături de îngheţată sau cremă de vanilie.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii