Croissant cu Gem de Caise

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Croissant cu Gem de Caise

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 g faina 000
  • 230 ml lapte caldut
  • 70 g zahar tos
  • 20 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala
  • Pentru pasta de unt:
  • 250 g unt
  • 100 g faina 000

Mod de preparare

Preparare aluat: se adauga intr-un vas faina, sarea si coaja de portocala. Drojdia se amesteca cu 2 lingurite zahar din cantitatea de 70 g si cu putin din laptele caldut, pana se dizolva, dupa care se adauga peste faina. Se adauga si laptele, dupa care se framanta un aluat elastic si nelipicios, usor molcut. Se lasa la crescut cel putin 1 ora, la loc cald.

Preparare pasta de unt: untul rece se taie cuburi si se amesteca in robot cu faina, pana se obtine o pasta groasa, care se pune cu ajutorul unei spatule pe folie de plastic. Se acopera apoi cu folie, si de aplatizeaza cu facaletul, pana se obtine un dreptunghi de cca 20x25 cm. Se da la frigider cat timp creste aluatul.

Cand aluatul a crescut suficient si si-a dublat volumul, se intinde din el o foaie dreptunghiulara care sa cuprinda untul, ca in poza. Se pune peste foaie untul si se impacheteaza, astfel incat untul sa nu poata iesi afara din aluat. Pozele sunt mai explicite. Se baga la frigider asa impachetat, in folie, pentru 15 minute. Se scoate apoi si se intinde o foaie dreptunghiulara, avand grija sa infainam masa si sa sigilam bine capetele, ca sa nu iasa untul.

Aceasta foaie se impacheteaza in 3 straturi, dupa care se inveleste in folie si se baga din nou in frigider, pentru 30 de minute. Acest procedeu se repeta de 3 ori (se scoate aluatul din frigider, se intinde, se impacheteaza si din nou in frigider). Dupa ultimul procedeu se lasa la frigider 1 ora, ca sa se aseze bine aluatul.

Impartim aluatul in 2, intindem foile lunguiete pe care le taiem in triunghiuri, umplem cu gem si rulam croissantele. Le punem in tava si lasam sa creasca cam 15 minute. Se ung apoi cu galbenus de ou batut cu iaurt si se coc la 220 grade c pentru 25-30 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.