Croissant cu Gem de Caise

Postat pe: 03-03-2012
(0)

Ingrediente

Pentru aluat:
400 g faina 000
230 ml lapte caldut
70 g zahar tos
20 g drojdie proaspata
un praf de sare
coaja rasa de portocala
Pentru pasta de unt:
250 g unt
100 g faina 000

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

3h
Preparare aluat: se adauga intr-un vas faina, sarea si coaja de portocala. Drojdia se amesteca cu 2 lingurite zahar din cantitatea de 70 g si cu putin din laptele caldut, pana se dizolva, dupa care se adauga peste faina. Se adauga si laptele, dupa care se framanta un aluat elastic si nelipicios, usor molcut. Se lasa la crescut cel putin 1 ora, la loc cald.

Preparare pasta de unt: untul rece se taie cuburi si se amesteca in robot cu faina, pana se obtine o pasta groasa, care se pune cu ajutorul unei spatule pe folie de plastic. Se acopera apoi cu folie, si de aplatizeaza cu facaletul, pana se obtine un dreptunghi de cca 20x25 cm. Se da la frigider cat timp creste aluatul.

Cand aluatul a crescut suficient si si-a dublat volumul, se intinde din el o foaie dreptunghiulara care sa cuprinda untul, ca in poza. Se pune peste foaie untul si se impacheteaza, astfel incat untul sa nu poata iesi afara din aluat. Pozele sunt mai explicite. Se baga la frigider asa impachetat, in folie, pentru 15 minute. Se scoate apoi si se intinde o foaie dreptunghiulara, avand grija sa infainam masa si sa sigilam bine capetele, ca sa nu iasa untul.

Aceasta foaie se impacheteaza in 3 straturi, dupa care se inveleste in folie si se baga din nou in frigider, pentru 30 de minute. Acest procedeu se repeta de 3 ori (se scoate aluatul din frigider, se intinde, se impacheteaza si din nou in frigider). Dupa ultimul procedeu se lasa la frigider 1 ora, ca sa se aseze bine aluatul.

Impartim aluatul in 2, intindem foile lunguiete pe care le taiem in triunghiuri, umplem cu gem si rulam croissantele. Le punem in tava si lasam sa creasca cam 15 minute. Se ung apoi cu galbenus de ou batut cu iaurt si se coc la 220 grade c pentru 25-30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Croissant cu Gem de Caise" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Croissant cu Gem de Caise