Croissant cu Gem de Caise

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Croissant cu Gem de Caise

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 g faina 000
  • 230 ml lapte caldut
  • 70 g zahar tos
  • 20 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala
  • Pentru pasta de unt:
  • 250 g unt
  • 100 g faina 000

Mod de preparare

Preparare aluat: se adauga intr-un vas faina, sarea si coaja de portocala. Drojdia se amesteca cu 2 lingurite zahar din cantitatea de 70 g si cu putin din laptele caldut, pana se dizolva, dupa care se adauga peste faina. Se adauga si laptele, dupa care se framanta un aluat elastic si nelipicios, usor molcut. Se lasa la crescut cel putin 1 ora, la loc cald.

Preparare pasta de unt: untul rece se taie cuburi si se amesteca in robot cu faina, pana se obtine o pasta groasa, care se pune cu ajutorul unei spatule pe folie de plastic. Se acopera apoi cu folie, si de aplatizeaza cu facaletul, pana se obtine un dreptunghi de cca 20x25 cm. Se da la frigider cat timp creste aluatul.

Cand aluatul a crescut suficient si si-a dublat volumul, se intinde din el o foaie dreptunghiulara care sa cuprinda untul, ca in poza. Se pune peste foaie untul si se impacheteaza, astfel incat untul sa nu poata iesi afara din aluat. Pozele sunt mai explicite. Se baga la frigider asa impachetat, in folie, pentru 15 minute. Se scoate apoi si se intinde o foaie dreptunghiulara, avand grija sa infainam masa si sa sigilam bine capetele, ca sa nu iasa untul.

Aceasta foaie se impacheteaza in 3 straturi, dupa care se inveleste in folie si se baga din nou in frigider, pentru 30 de minute. Acest procedeu se repeta de 3 ori (se scoate aluatul din frigider, se intinde, se impacheteaza si din nou in frigider). Dupa ultimul procedeu se lasa la frigider 1 ora, ca sa se aseze bine aluatul.

Impartim aluatul in 2, intindem foile lunguiete pe care le taiem in triunghiuri, umplem cu gem si rulam croissantele. Le punem in tava si lasam sa creasca cam 15 minute. Se ung apoi cu galbenus de ou batut cu iaurt si se coc la 220 grade c pentru 25-30 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie