Ingrediente
● Avem nevoie pt crema: |
● 4 linguri mari de faina |
● 4 cani de lapte(1L) |
● 5 plicuri de zahar vanilat |
● 1 cana de zahar |
● 6 oua |
● Avem nevoie pt foi : |
● Prima compozitie (1): |
● 200 gr faina |
● 3 galbenusuri |
● smantana(1-2 linguri) |
● putina sare |
● A doua compozitie (2): |
● 150 gr margarina (Unirea) |
● 150 gr faina |
Mod de preparare
Compozitia 2 se imparte si ea in doua bucati si la fel se intind doua foi.
Peste o foaie din comp. 1 se pune o foaie din compozitia 2 si se impatura ca la hajos, se lasa 1/2 ora la rece si se intinde. Se impatura apoi din nou avand grija sa nu schimbam sensurile de impaturire si se mai lasa inca o 1/2 ora la rece dupa care se intinde din nou. Din nou impaturam si lasam la odihna 1/2 ora.A treia oara cand vine randul la intins vom intinde foaia direct pe dosul tavii si il coacem.
La fel procedam si cu celelalte doua foi ramase de la com.1 si comp.2, obtinand astfel si a doua foaie de cremes.
Crema :
4 linguri mari de faina de grau,cu 6 galbenusuri si o cana de lapte rece se amesteca. Albusurile de la cele 6 oua cu 1 cana de zahar se bat spuma tare. 3 cani de lapte cu 5 plicuri de zahar vanilat se pun la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam galbenusurile frecate si se fierbe pana se ingroasa. Se lasa pe foc si se adauga treptat albusurile batute spuma amestecandu-se usor pana se omogenizeaza.
Se toarna peste foaie calda se pune foaia cealalta deasupra si se pune la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cremes" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
Comentarii
• 15.01.2012 21:04:30
Cerasela , mai reciteste reteta , poate te prinzi cum trebuie preparata pana la urma ....
• 15.01.2012 21:02:27
Elena.elena , trebuia sa adaugi treptat albusurile si trebuie sa amesteci cu "simtul raspunderii " in cratita .... Nu este indicat ca aceasta crema sa fie facuta pe aburi. Am preparat-o de zeci de ori si nu s-a intamplat nimic din cele spuse de tine daca respecti ordinea descrisa in reteta . Toate cele bune !
• 15.01.2012 20:59:25
Cami_te, daca crema nu s-a taiat pana a fost fiarta , nu avea cum sa se taie la rece . Cu scuzele de rigoare , dar cred ca vrei sa induci lumea in eroare .
• 15.01.2012 20:27:10
Si eu am incercat reteta, toate bune si frumoase pana am verificat prajitura pusa la rece sa vad dc s-a racit si am constatat cu surprindere ca crema era ''taiata'' aspect de nisip si creeaza o senzatie neplacuta la gustat ...:(
• 30.12.2010 20:04:21
Eu am facut azi crema dar din pacate mi s-a taiat cand am pus albusele, daca se poate un sfat in acest sens, cred ca pe abur ar fi mai indicat sa se faca etc.
• 26.02.2009 22:44:22
Nu ai pentru ce sa imi multumesti Iuliana :) As vrea sa ma tii la curent daca va place acest cremes :)
• 26.02.2009 17:27:41
Leila, multumesc pentru reteta, o cautam de ceva timp si multumesc inca o data ca ai publicat-o.
• 12.09.2008 20:15:23
Da asa e :) dar e o provocare nu ?
Prima data si mie mi-a parut de nerealizat ,dar ..... inceputul e greu :)
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 01.07.2012 01:08:47
ma bucur enorm ca am regasit reteta cremesului copilariei.... cu mult timp in urma o pregateam si era un spectacol!!!!... din pacate sunt ani de cand am ratacit reteta de foi ( o am doar pe cea cu osanza, pentru haios) si am fost nevoita sa apelez la foietajul(sfogliatela) ce se gaseste in comert, dar nu e deloc acelasi lucru... TUTUROR CELOR CARE O VOR PREGATI PENTRU PRIMA DATA: E PERFECTA; DACA SE RESPECTA INDICATIILE NU SE POATE GRESI!!!!!!