Se fierbe o parte din lapte, pastrand din el 150 ml care sa aiba temperatura camerei.
Se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilinat, se adauga si faina si laptele avand grija se nu se formeze cocoloase. Se adauga treptat si laptele fierbinte si se pun pe foc mic, mic. Fara intrerupere se va amesteca (si in cazurile cele mai rare sau grave, trebuie neaparat sa se amestece in oala non-stop) dupa ce clocoteste 10 secunde se ia de pe foc.
Albusurile se bat spuma cu o lingurita suc de lamaie.
Se amesteca albusurile cu crema obtinuta din lapte, cu grija sa nu se lase spuma.
Se pot umple foi de cremsnit/cremes cu aceasta crema.
Se poate servi simpla, racoroasa.
Se mai poate garnisi cu dulceata de portocale si cu frisca.
E un desert usor, pufos, delicios.
Fara coaja de lamaie este exact crema pt cremes. (daca se mai pune o lingura de faina va iesi mai densa si nu va curge asa de usor dintre foi)
Este foarte buna si daca se scoate coaja de lamie si se mai adauga 2 pliculete de hara vanilat si o lingura cu varf de cacao.
Un alt mod de servire este peste un aluat de tarte copt. Se aseaza frumos peste si fructe taiate ... orice fel de fructe.
Se poate creea si o crema de tort diplomat daca se amesteca cu frisca batuta si cu gelatina inmuiata (in cazul acesta se scot 2 linguri de faina din amestec)
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorA iesit o ciorbica tare buna, numai buna de servit pe vremea asta rece!
Ciorba de curcan, cu taiteiUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii