Crema Pufoasa cu Lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Crema Pufoasa cu Lamaie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 1 l lapte
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 6 linguri de faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 7 linguri de zahar
  • o lingurita suc de lamaie

Mod de preparare

Se fierbe o parte din lapte, pastrand din el 150 ml care sa aiba temperatura camerei.
Se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilinat, se adauga si faina si laptele avand grija se nu se formeze cocoloase. Se adauga treptat si laptele fierbinte si se pun pe foc mic, mic. Fara intrerupere se va amesteca (si in cazurile cele mai rare sau grave, trebuie neaparat sa se amestece in oala non-stop) dupa ce clocoteste 10 secunde se ia de pe foc.

Albusurile se bat spuma cu o lingurita suc de lamaie.
Se amesteca albusurile cu crema obtinuta din lapte, cu grija sa nu se lase spuma.
Se pot umple foi de cremsnit/cremes cu aceasta crema.
Se poate servi simpla, racoroasa.
Se mai poate garnisi cu dulceata de portocale si cu frisca.

E un desert usor, pufos, delicios.
Fara coaja de lamaie este exact crema pt cremes. (daca se mai pune o lingura de faina va iesi mai densa si nu va curge asa de usor dintre foi)
Este foarte buna si daca se scoate coaja de lamie si se mai adauga 2 pliculete de hara vanilat si o lingura cu varf de cacao.

Un alt mod de servire este peste un aluat de tarte copt. Se aseaza frumos peste si fructe taiate ... orice fel de fructe.
Se poate creea si o crema de tort diplomat daca se amesteca cu frisca batuta si cu gelatina inmuiata (in cazul acesta se scot 2 linguri de faina din amestec)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie