Amestecati galbenusurile cu zaharul, faina, amidonul, un varf de sare, coaja rasa de lamaie si vanilia, pana cand devine o compozitie omogena. Adaugand putin cate putin din lapte caldut si amestecand. Puneti cratita pe foc potrivit catre mic si amestecati incontinuu cu o lingura, pana cand se ingroase bine, devine ca o budinca mai tare.
Cand este gata, asa calda o intindeti pe o tava, platou de grosime 1,5 - 2 cm. nu mai subtire. Ca sa intinteti mai bine, udati cu lapte un cutit mai lat si asa se niveleaza mai usor.
Se lasa sa se raceasca si apoi o taiati fasii late de circa 2 cm., nu mai subtiri si apoi in patrate sau romburi. Bucatelele de crema intarita, le dati prin albus batut spuma (intra cam 2 la 1/2 compozitie cum am facut eu) si pesmet, le frigeti in ulei incalzit bine pe ambele parti.
Se pun sa se scurga de grasime, pe hartie de bucatarie.
Se lasa sa se raceasca, apoi se servesc.
Eu am facut jumatate din compozitie (1/2l. lapte) si mi-au iesit destul de multe, o farfurie adanca cu varf.
Incep cu o marturisire care sa va lumineze in legatura cu biletelul scris din poza nr. 5 :)) : cand sa ma rup eu in figuri...
Pizza simpla de casaReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii