Crema Prajita

Complexitate
redusa
Crema Prajita

Ingrediente

  • 230 gr zahar
  • 8 galbenusuri
  • 200 gr faina oo
  • 200 gr amidon alimentar din porumb (sau cel din cartofi)
  • 1 l lapte
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • albus batut spuma
  • un varf de sare
  • pesmet
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Amestecati galbenusurile cu zaharul, faina, amidonul, un varf de sare, coaja rasa de lamaie si vanilia, pana cand devine o compozitie omogena. Adaugand putin cate putin din lapte caldut si amestecand. Puneti cratita pe foc potrivit catre mic si amestecati incontinuu cu o lingura, pana cand se ingroase bine, devine ca o budinca mai tare.

Cand este gata, asa calda o intindeti pe o tava, platou de grosime 1,5 - 2 cm. nu mai subtire. Ca sa intinteti mai bine, udati cu lapte un cutit mai lat si asa se niveleaza mai usor.

Se lasa sa se raceasca si apoi o taiati fasii late de circa 2 cm., nu mai subtiri si apoi in patrate sau romburi. Bucatelele de crema intarita, le dati prin albus batut spuma (intra cam 2 la 1/2 compozitie cum am facut eu) si pesmet, le frigeti in ulei incalzit bine pe ambele parti.

Se pun sa se scurga de grasime, pe hartie de bucatarie.

Se lasa sa se raceasca, apoi se servesc.

Eu am facut jumatate din compozitie (1/2l. lapte) si mi-au iesit destul de multe, o farfurie adanca cu varf.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)