Amestecati galbenusurile cu zaharul, faina, amidonul, un varf de sare, coaja rasa de lamaie si vanilia, pana cand devine o compozitie omogena. Adaugand putin cate putin din lapte caldut si amestecand. Puneti cratita pe foc potrivit catre mic si amestecati incontinuu cu o lingura, pana cand se ingroase bine, devine ca o budinca mai tare.
Cand este gata, asa calda o intindeti pe o tava, platou de grosime 1,5 - 2 cm. nu mai subtire. Ca sa intinteti mai bine, udati cu lapte un cutit mai lat si asa se niveleaza mai usor.
Se lasa sa se raceasca si apoi o taiati fasii late de circa 2 cm., nu mai subtiri si apoi in patrate sau romburi. Bucatelele de crema intarita, le dati prin albus batut spuma (intra cam 2 la 1/2 compozitie cum am facut eu) si pesmet, le frigeti in ulei incalzit bine pe ambele parti.
Se pun sa se scurga de grasime, pe hartie de bucatarie.
Se lasa sa se raceasca, apoi se servesc.
Eu am facut jumatate din compozitie (1/2l. lapte) si mi-au iesit destul de multe, o farfurie adanca cu varf.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii