Crema Prajita

Postat pe: 19-03-2009
(2)

Ingrediente

230 gr zahar
8 galbenusuri
200 gr faina oo
200 gr amidon alimentar din porumb (sau cel din cartofi)
1 l lapte
coaja rasa de la 1 lamaie
1 plic zahar vanilat
albus batut spuma
un varf de sare
pesmet
ulei pentru prajit

Mod de preparare

Amestecati galbenusurile cu zaharul, faina, amidonul, un varf de sare, coaja rasa de lamaie si vanilia, pana cand devine o compozitie omogena. Adaugand putin cate putin din lapte caldut si amestecand. Puneti cratita pe foc potrivit catre mic si amestecati incontinuu cu o lingura, pana cand se ingroase bine, devine ca o budinca mai tare.

Cand este gata, asa calda o intindeti pe o tava, platou de grosime 1,5 - 2 cm. nu mai subtire. Ca sa intinteti mai bine, udati cu lapte un cutit mai lat si asa se niveleaza mai usor.

Se lasa sa se raceasca si apoi o taiati fasii late de circa 2 cm., nu mai subtiri si apoi in patrate sau romburi. Bucatelele de crema intarita, le dati prin albus batut spuma (intra cam 2 la 1/2 compozitie cum am facut eu) si pesmet, le frigeti in ulei incalzit bine pe ambele parti.

Se pun sa se scurga de grasime, pe hartie de bucatarie.

Se lasa sa se raceasca, apoi se servesc.

Eu am facut jumatate din compozitie (1/2l. lapte) si mi-au iesit destul de multe, o farfurie adanca cu varf.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Crema Prajita" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

doina57
•  03.03.2011 11:32:07

cred ca e foarte buna seamana cu grisul pane

strumph
•  24.02.2010 23:52:18

bunicele

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Crema Prajita