Crema de Zahar Ars

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

~1 l lapte
~6 oua
~4 linguri de zahar tos (eu am fol 6 linguri pentru ca mi s-a parut prea putinb si va sfatuiesc sa folositi zahar brun pentru a iesi sosul de culoarea caramelului)
~un pliculet de zahar vanilat
~o esenta rom si coaja de la o lamaie (am mai adaugat eu
coaja de lamaie mi-am permis sa pun de la o lamaie crescuta natural de mine in casa)

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat. Se lasa sa se raceasca putin timp in care se bat ouale intregi. Acestea se vor amesteca apoi cu laptele.

Intr-o cratita se pun celelalte 3 linguri de zahar, se pune la foc miscand cratita intr-o parte si in cealalta astfel incat zaharul topit sa se distribuie uniform pe suprafata vasului. Zaharul nu se lasa sa arda pentru ca acesta va capata un gust amar. Dupa ce topim zaharul se toarna laptele amestecat cu ouale si in care am adaugat si coaja de lamaie punandu-se imediat sa fiarba la bain-marie acoperind cratita cu un capac.

Se lasa cam o jumatate de ora dupa care se ia de pe foc si se asteapta pana se raceste, apoi se baga la frigider pana la servire.
Atunci se va dezlipi de pe cratita cu ajutorul unui cutit si se va rasturna pe un platou.

Daca doriti adaugati si esenta de rom cu putin timp inaintea de a inceta fierberea la bain-marie.

Eu am servit deasupra cu dulceata de cirese amare.
Va garantez ca e un deliciu. . . pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Crema de Zahar Ars" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

vizitator_bv
•  04.04.2009 08:49:01

Dragele mele bucatarese,

Cu parere de rau trebuie sa mentionez ca reteta de "Crema de zahar ars",a Melindei nu a fost satisfacatoare la gust mai deloc....
In primul rand cele 6 linguri de zahar nu au fost indeajuns ...ptr ca creama la final nu era dulce de loc....
In al 2 rand,lamaia rasa sa lasat toata pe fundul vasul si se simtea toata in crema...
In al 3 rand ,culoarea ma dezamagit...urmarind sfaturiile retetei de a nu tine prea mult zaharul pe foc sa nu prinda gust de amarui...am topit zaharul nu destul si a iesit o culoare galbuie care nu arata de loc a caramel...

Un punct ptr faptul ca intradevar la fierbera pe bain-marin sa prins foarte bine....ca o gelatina ...super....dar gustul imi pare rau fara nici o suparare lasa de dorit.


Ma scuzati daca am suparat pe cineva.
P.S.Urmaresc cu mare placere retetele dvs.,unele dupa cum vedeti sunt si probate chiar daca la id-ul meu am numele de vizitator,dar asta nu inseamna ca nu sunt activa lal citit si bucatarit din retetele dvs.

Toate cele bune.

melianda
•  23.03.2009 21:58:11

Multumesc Lucia!

lucia_bp
•  20.03.2009 16:24:09

Minunata reteta !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Crema de Zahar Ars