Se fierbe laptele cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat. Se lasa sa se raceasca putin timp in care se bat ouale intregi. Acestea se vor amesteca apoi cu laptele.
Intr-o cratita se pun celelalte 3 linguri de zahar, se pune la foc miscand cratita intr-o parte si in cealalta astfel incat zaharul topit sa se distribuie uniform pe suprafata vasului. Zaharul nu se lasa sa arda pentru ca acesta va capata un gust amar. Dupa ce topim zaharul se toarna laptele amestecat cu ouale si in care am adaugat si coaja de lamaie punandu-se imediat sa fiarba la bain-marie acoperind cratita cu un capac.
Se lasa cam o jumatate de ora dupa care se ia de pe foc si se asteapta pana se raceste, apoi se baga la frigider pana la servire.
Atunci se va dezlipi de pe cratita cu ajutorul unui cutit si se va rasturna pe un platou.
Daca doriti adaugati si esenta de rom cu putin timp inaintea de a inceta fierberea la bain-marie.
Eu am servit deasupra cu dulceata de cirese amare.
Va garantez ca e un deliciu. . . pofta buna!
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii