Crema de zahar ars

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
ridicata
Crema de zahar ars

Ingrediente

  • 1 litru de lapte
  • 6 linguri zahar pentru ars
  • 3 linguri zahar pentru compozitie
  • 8 oua
  • esenta de rom, dupa gust
  • Optional:
  • vanilie

Mod de preparare

Aceasta e reteta mea preferata de vara, pe care am invatat-o de la mama :)

Mod de preparare:
Se pun 6 linguri cu zahar intr-o cratita mare, rotunda si se topesc pana se caramelizeaza si se roteste cratita, astfel incat acest caramel sa acopere si peretii cratitei, insa manuiti totul cu grija, pentru ca este fierbinte! Se lasa cratita deoparte, sa se raceasca.

Se fierbe laptele. Separat, intr-un vas adanc, se bat bine cu un tel, ouale cu cele 3 linguri de zahar, la care, optional, puteti adauga si seminte de vanilie, daca aveti. Se adauga laptele cald cu polonicul. Nu-l puneti pe tot odata, sa nu se branzeasca. Se bate cu telul tot timpul.
Se pune amestecul in cratita in care am caramelizat zaharul mai devreme, care intre timp s-a racit si se da la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana se face maroniu (cam 30 de minute).

Cand se scoate din cuptor, se adauga si esenta de rom si se lasa la racit la temperatura camerei. Dupa ce s-a racit, se rastoarna intr-un vas adanc, apoi se da la frigider.

Se serveste rece.

Timp: aprox 1h
Portii: 12
Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/08/crema-de-zahar-ars-2016.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Fanta
4
Romania

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)
5
Italia

Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)

Pilaf (cea Mai Simpla si Delicioasa Reteta)