Peste faina asezata intr-un castron se toarna laptele, amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Se adauga zaharul si se amesteca pana la completa dizolvare. Acest amestec se toarna intr-o craticioara care se pune pe foc, amestecand mereu pana compozitia s-a ingrosat.
Se ia de pe foc se adauga zaharul vanilinat si vanilia (optional) si se continua amestecarea pana la racire completa.
Se adauga untul frecat, cu telul, spuma tare.
Se poate folosi la eclere, torturi si prajituri.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii