Crema de Unt(ptr. Eclere)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 ml lapte dulce
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 200 g zahar tos
  • 150 g unt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • esenta vanilie - dupa gust

Mod de preparare

Peste faina asezata intr-un castron se toarna laptele, amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Se adauga zaharul si se amesteca pana la completa dizolvare. Acest amestec se toarna intr-o craticioara care se pune pe foc, amestecand mereu pana compozitia s-a ingrosat.

Se ia de pe foc se adauga zaharul vanilinat si vanilia (optional) si se continua amestecarea pana la racire completa.

Se adauga untul frecat, cu telul, spuma tare.
Se poate folosi la eclere, torturi si prajituri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc