Crema de Branza

Complexitate
redusa
Crema de Branza

Ingrediente

  • 8 cupcakes
  • 220 g branza Philadeplhia
  • 80-100 g zahar praf
  • 60 g unt
  • esenta de vanilie/lamaie/capsuni/portocale etc (ce va place)
  • bomboane (caramele, jeleuri, acadele)

Mod de preparare

Am facut un blat normal de tort (o jumatate de cantitate) in care am pus 4 lingurite de mac. Am turnat in forme de muffins in care am pus din timp chese cerate. Compozitia am impartit-o egal intre cele 8 cupcakes si le-am copt.

Intre timp am facut crema.
Branza moale am batut-o cu mixerul pana a devenit pufoasa (1 minut), am adaugat untul moale, am batut din nou pana la omogenizare( jumate de minut). Apoi am adaugat zaharul praf, am amestecat cu lingura de lemn, am omogenizat, am adaugat esenta de lamaie (din asta am pus pentru ca merge tare bine cu macul) si am batut din nou cu mixerul pana a devenit pufoasa din nou.

Am pus in cornetul de decorat si am impartit branza pe suprafata celor 8 cupcakes. Le-am decorat pentru copii cateva bucati si pentru adulti restul.

Eu am facut portie dubla

PS 1* La crema asta se pot adauga fructe proaspete (capsuni, zmeura, caise, piersici) in general tot ce este mai moale si zemos, coaja de lamaie/portocala, fructe confiate... N posibilitati

PS 2** Daca folositi caramele pentru urechile maimutei, sa fie din cele neumplute si ca sa se poate modela usor ele se incalzesc pentru 6 secunde in cuptorul cu microunde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Shakshuka
5
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Shakshuka

Shakshuka este un fel de mancare traditionala din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, constand in oua posate într-un sos...

Shakshuka
Parteneri
Napolitane cu crema de caramel cu nuca
Bucataras.RO

Napolitane cu crema de caramel cu nuca

O prajitura a copilariei de care imi aduc intotdeauna aminte cu placere.Anul acesta am fost intr-o scurta vacanta in Romania...

Napolitane cu crema de caramel cu nuca
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia