Am facut un blat normal de tort (o jumatate de cantitate) in care am pus 4 lingurite de mac. Am turnat in forme de muffins in care am pus din timp chese cerate. Compozitia am impartit-o egal intre cele 8 cupcakes si le-am copt.
Intre timp am facut crema.
Branza moale am batut-o cu mixerul pana a devenit pufoasa (1 minut), am adaugat untul moale, am batut din nou pana la omogenizare( jumate de minut). Apoi am adaugat zaharul praf, am amestecat cu lingura de lemn, am omogenizat, am adaugat esenta de lamaie (din asta am pus pentru ca merge tare bine cu macul) si am batut din nou cu mixerul pana a devenit pufoasa din nou.
Am pus in cornetul de decorat si am impartit branza pe suprafata celor 8 cupcakes. Le-am decorat pentru copii cateva bucati si pentru adulti restul.
Eu am facut portie dubla
PS 1* La crema asta se pot adauga fructe proaspete (capsuni, zmeura, caise, piersici) in general tot ce este mai moale si zemos, coaja de lamaie/portocala, fructe confiate... N posibilitati
PS 2** Daca folositi caramele pentru urechile maimutei, sa fie din cele neumplute si ca sa se poate modela usor ele se incalzesc pentru 6 secunde in cuptorul cu microunde.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii