Bateti ouale adaugind vanilia, cafeaua su laptele caldut.
Topiti intr-o cratita zaharul cu apa pina cind obtineti un caramel lichid si auriu.
Varsati compozitia de oua, lapte si cafea in tavile cu caramel si le asezati in tava mare pregatita deja cu apa calda pentru bain marie.
Coaceti in cuptorul gata incalzit la 160-180°c cit e nevoie ca sa obtineti o crema intarita ca orice crema de zahar ars. Lasati sa se raceasca foarte bine inainte sa o serviti.
O gasiti pe net dupa numele asta: Potinho cremoso café com leite.
Reteta cu cantitatile dublate este perfecta pentru 6 cupe mici din sticla sau portelan pentru cuptor.
Eu insa am facut 2 portii mari, in 2 tavi cu dimensiunea de 13*10*4 cm pe care le-am primit mai demult de la Nicoleta.
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii