Mod de preparare: se incalzeste laptele in care se dizolva zaharul si vanilia! maiaua se prepara din drojdie cu putina faina si lapte caldut! Galbenusurile se freaca cu sare si coaja de lamaie.
Cand maiaua isi dubleaza volumul adaugam galbenusurile, laptele caldut (preparat deja) si amestecam bine aluatul! uleiul se incalzeste putin si se adauga apoi untul! se ia de pe foc si cand este caldut il incorporam in compozitie.
Grasimea (unt +ulei) nu se toarna peste aluat ci se inmoaie mana in timp ce framantam cozonacul! cand ati incorporat toata grasimea, (dupa20-30min de framantat), lasati cozonacul sa creasca, intr-unloc ferit de curenti de aer rece!
Cand aluatul face basici si si-a dublat volumul e gata de pus in tavi! Se pot umple dupa preferinta cu cacao, rahat si stafide, sau nuci, dupa cum doreste fiecare! Eu prepar cacao astfel: albusurile de la 3 oua, 3 linguri de zahar si 2 linguri de cacao le amestec bine pana devin omogene si ung astfel aluatul pe mijloc: adaug apoi nuca, stafidele, rahatul si rulez aluatul apoi il asez in forme si il las sa mai creasca inca 40 min! se incinge cuptorul si se coc la foc mediu! 45-50min!
Cand sunt gata se bat celelalte doua albusuri si se ung cu ele cozonacii fierbinti peste care adaugati dupa preferinta, mac sau zahar vanilat!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAstazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...
Ostropel de pui ca la mama acasaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii