Mod de preparare: se incalzeste laptele in care se dizolva zaharul si vanilia! maiaua se prepara din drojdie cu putina faina si lapte caldut! Galbenusurile se freaca cu sare si coaja de lamaie.
Cand maiaua isi dubleaza volumul adaugam galbenusurile, laptele caldut (preparat deja) si amestecam bine aluatul! uleiul se incalzeste putin si se adauga apoi untul! se ia de pe foc si cand este caldut il incorporam in compozitie.
Grasimea (unt +ulei) nu se toarna peste aluat ci se inmoaie mana in timp ce framantam cozonacul! cand ati incorporat toata grasimea, (dupa20-30min de framantat), lasati cozonacul sa creasca, intr-unloc ferit de curenti de aer rece!
Cand aluatul face basici si si-a dublat volumul e gata de pus in tavi! Se pot umple dupa preferinta cu cacao, rahat si stafide, sau nuci, dupa cum doreste fiecare! Eu prepar cacao astfel: albusurile de la 3 oua, 3 linguri de zahar si 2 linguri de cacao le amestec bine pana devin omogene si ung astfel aluatul pe mijloc: adaug apoi nuca, stafidele, rahatul si rulez aluatul apoi il asez in forme si il las sa mai creasca inca 40 min! se incinge cuptorul si se coc la foc mediu! 45-50min!
Cand sunt gata se bat celelalte doua albusuri si se ung cu ele cozonacii fierbinti peste care adaugati dupa preferinta, mac sau zahar vanilat!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii