Pregatim aluatul foarte simplu si rapid. Toate ingredientele le adunam intr-un bol si amestecam, pana cand obtinem un aluat omogen si elastic. Daca mai este nevoie, se mai poate adauga o lingura de smantana.
Acoperim bolul cu o folie alimentara si lasam deoparte aluatul pentru 30 minute , se poate chiar la frigider.
Pe masa unsa cu ulei, intindem aluatul si taiem din el forme rotunde pe care le asezam in formele de cosulete, le aranjam frumos in cosulete si asezam intr-o tava .
Aluatul ramas pe masa il framantam din nou, intindem si taiem forme rotunde pana cand terminam aluatul.
In fiecare cosulet, punem cate o lingura de majun sau dulceata .
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul, pana se tine mot. Adaugam nuca si omogenizam de sus in jos. Cu ajutorul unei linguri, punem pe fiecare cosulet albusuri.
Dam tava la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 30 minute.
Se lasa la racit, se scot din forme si optional, se pot pudra cu zahar.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraV-am tot aratat zilele trecute acest tort si m-am gandit ca a venit vremea sa va zic si cum l-am facut. E un tort aniversar...
Tort rulada de caise cu ciocolataIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii