Pregatim aluatul foarte simplu si rapid. Toate ingredientele le adunam intr-un bol si amestecam, pana cand obtinem un aluat omogen si elastic. Daca mai este nevoie, se mai poate adauga o lingura de smantana.
Acoperim bolul cu o folie alimentara si lasam deoparte aluatul pentru 30 minute , se poate chiar la frigider.
Pe masa unsa cu ulei, intindem aluatul si taiem din el forme rotunde pe care le asezam in formele de cosulete, le aranjam frumos in cosulete si asezam intr-o tava .
Aluatul ramas pe masa il framantam din nou, intindem si taiem forme rotunde pana cand terminam aluatul.
In fiecare cosulet, punem cate o lingura de majun sau dulceata .
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul, pana se tine mot. Adaugam nuca si omogenizam de sus in jos. Cu ajutorul unei linguri, punem pe fiecare cosulet albusuri.
Dam tava la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 30 minute.
Se lasa la racit, se scot din forme si optional, se pot pudra cu zahar.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii