Acum va prezint reteta mea Coronite vegetariene cu mar si nuci. Este o reteta vegetariana si de post. Delicioasa ce poate concura cu orice prajitura traditionala. La prajitura m-au ajutat nasii mei. Sunt nerabdatoara sa va prezint reteta mea
Incepem cu maiaua:
Intr-un castron de sticla (mai mic) , amestecati 1 lingurita de zahar cu 50 grame drojdie proaspata, cu 2 linguri cu varf de faina si 40 grame lapte caldut. Lasam maiaua sa creasca pana isi dubleaza volumul (minim 15 minute, maxim 30 de minute).
Intr-o cratita puneti meiul si apa si fierbeti la temperatura joasa amestecand mereu pana se evapora toata apa, dupa care asezati vasul deoparte sa se raceasca putin. Dupa ce s-a racit puneti in blender meiul fiert, 400 grame lapte de soia si semintele de la pastaia de vanilie si amestecati.
In bolul mixerului (am folosit Kitchen Aid ca sa scapam de framantarea cu mana) puneti urmatoarele ingredientele: faina, zaharul, 400 ml lapte de soia, uleiul, 2 linguri coaja rasa lamaie, amestecul de mei cu lapte si vanilie si maiua si lasam mixerul sa framante ingredientele timp de 10 minute.
Adaugam treptat laptele ramas. Dupa ce ati framantat aluatul il lasati sa creasca pana isi dubleaza volumul (cam 1 ora).
Dupa ce a crescut aluatul il puneti pe o plansa de lemn pe care ati presarat faina si intindeti aluatul cu mana pana cand capata o forma dreptunghiulara pe care o taiati fasii subtirii de 4 cm latime si cam 10 cm lungime.
Pe fiecare fasie presaram nuca pe care am macinat-o, lipim marginile si rulam fiecare fasie pana obtinem un snur grosut. Indoiti snurul de aluat si infasurati fiecare parte a snurului una peste cealalta si apoi uniti capetele formand o coronita.
Taiati merele in felii subtiri si apoi fiecare felie in 2 bucati formand niste evantaie din feliile de mar si asezati feliile de mar astfel taiate in mijlocul coronitei.
Din ingredientele folosite ies 4 tavi de coronite, deci daca vreti o cantitate mai mica reduceti cantitatea de ingrediente proportional. Dupa ce terminati de umplut coronitele le lasati la dospit 20 minute si le apoi le puneti la copt 30 de minute in cuptorul incalzit la 160 grade.
Cat timp se coc coronitele pregatiti siropul si decor.
Pentru sirop puneti intr-o cratita: 300 ml apa, 150 zahar, 2 linguri esenta de lamaie si 1 lingura coaja rasa de lamaie si fierbeti la foc mediu pana se topeste zaharul.
Pentru decor amestecati 300 gr de miere cu nuca macinata ramasa.
Dupa ce ati copt coronitele le lasati 10 minute sa se raceasca, le stropiti cu sirop si apoi le ungeti cu amestecul de miere si nuca.
Va dorim Pofta Buna!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii