Coronite Vegetariene cu Mere si Nuci

Complexitate
redusa
Coronite Vegetariene cu Mere si Nuci

Ingrediente

  • 1 kg de faina intregala de alac
  • 90 g mei bio
  • 125 gr zahar brut bio
  • 600 ml lapte de soia
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 50 ml ulei bio de rapita presat la rece bio
  • 2 linguri coaja rasa lamaie bio
  • 1 baton de vanilie
  • 300 ml apa
  • 150 zahar brut bio
  • 2 linguri esenta de lamaie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 300 gr de miere
  • 250 gr de nuca macinata
  • 4 buc mere

Mod de preparare

Acum va prezint reteta mea Coronite vegetariene cu mar si nuci. Este o reteta vegetariana si de post. Delicioasa ce poate concura cu orice prajitura traditionala. La prajitura m-au ajutat nasii mei. Sunt nerabdatoara sa va prezint reteta mea

Incepem cu maiaua:
Intr-un castron de sticla (mai mic) , amestecati 1 lingurita de zahar cu 50 grame drojdie proaspata, cu 2 linguri cu varf de faina si 40 grame lapte caldut. Lasam maiaua sa creasca pana isi dubleaza volumul (minim 15 minute, maxim 30 de minute).

Intr-o cratita puneti meiul si apa si fierbeti la temperatura joasa amestecand mereu pana se evapora toata apa, dupa care asezati vasul deoparte sa se raceasca putin. Dupa ce s-a racit puneti in blender meiul fiert, 400 grame lapte de soia si semintele de la pastaia de vanilie si amestecati.

In bolul mixerului (am folosit Kitchen Aid ca sa scapam de framantarea cu mana) puneti urmatoarele ingredientele: faina, zaharul, 400 ml lapte de soia, uleiul, 2 linguri coaja rasa lamaie, amestecul de mei cu lapte si vanilie si maiua si lasam mixerul sa framante ingredientele timp de 10 minute.

Adaugam treptat laptele ramas. Dupa ce ati framantat aluatul il lasati sa creasca pana isi dubleaza volumul (cam 1 ora).

Dupa ce a crescut aluatul il puneti pe o plansa de lemn pe care ati presarat faina si intindeti aluatul cu mana pana cand capata o forma dreptunghiulara pe care o taiati fasii subtirii de 4 cm latime si cam 10 cm lungime.

Pe fiecare fasie presaram nuca pe care am macinat-o, lipim marginile si rulam fiecare fasie pana obtinem un snur grosut. Indoiti snurul de aluat si infasurati fiecare parte a snurului una peste cealalta si apoi uniti capetele formand o coronita.

Taiati merele in felii subtiri si apoi fiecare felie in 2 bucati formand niste evantaie din feliile de mar si asezati feliile de mar astfel taiate in mijlocul coronitei.

Din ingredientele folosite ies 4 tavi de coronite, deci daca vreti o cantitate mai mica reduceti cantitatea de ingrediente proportional. Dupa ce terminati de umplut coronitele le lasati la dospit 20 minute si le apoi le puneti la copt 30 de minute in cuptorul incalzit la 160 grade.

Cat timp se coc coronitele pregatiti siropul si decor.
Pentru sirop puneti intr-o cratita: 300 ml apa, 150 zahar, 2 linguri esenta de lamaie si 1 lingura coaja rasa de lamaie si fierbeti la foc mediu pana se topeste zaharul.

Pentru decor amestecati 300 gr de miere cu nuca macinata ramasa.
Dupa ce ati copt coronitele le lasati 10 minute sa se raceasca, le stropiti cu sirop si apoi le ungeti cu amestecul de miere si nuca.

Va dorim Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Aperitiv rulada cu cascaval si bacon
Bucataras.RO

Aperitiv rulada cu cascaval si bacon

"Retete festive de iarna"

Aperitiv rulada cu cascaval si bacon
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola