Cornuri in doua culori, de post

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cornuri in doua culori, de post

Ingrediente

  • 500 ml apa minerala
  • 3 linguri zahar
  • 14 gr drojdie uscata (sau 50 gr proaspata)
  • 200 ml ulei
  • 3 linguri cacao
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • pentru umplut: un gem mai tare, rahat, nuca
  • Pentru sirop:
  • 250 gr zahar
  • 120 ml apa
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Mai intai facem siropul:
Intr-un ibric punem apa, zaharul si vanilia.
Le punem pe foc, amestecam continuu, pana zaharul se topeste. Cand este gata, il dam deoparte si il lasam sa se raceasca.
Intr-un bol punem apa minerala, uleiul, zaharul, sarea, drojdia uscata (daca puneti proaspata, o dizolvati cu putin apa calduta inainte) si coaja rasa de lamaie.
Le amestecam putin cu un tel.
Incepem sa punem faina, treptat, pana aluatul este putin mai gros ca la clatite.
Cand ajungem la aceasta consistenta, impartim aluatul in doua vase, in unul punem putin mai multa compozitie.
In vasul in care avem mai putina compozitie, adaugam faina, pana aluatul devine nelipicios, dar foarte usor de lucrat.
In vasul in care este mai multa compozitie, punem cacaoa, apoi faina, pana aluatul devine nelipicios si usor de lucrat.
Impartim fiecare aluat in 4 bile.
Luam o bila maro de aluat, intindem o foaie subtire si cat mai rotunda.
Luam o bila alba de aluat, intindem o foaie subtire, rotunda si putin mai mica decat cea maro.
Asezam foaia alba peste cea maro, mai intindem putin cu sucitorul cat sa se lipeasca cele doua foi.
Cu un cutit taiem pe mijloc, atat pe lungime cat si pe latime (veti obtine o forma de cruce).
Fiecare sfert se taie in triunghiuri potrivite sau in functie de cat de mari vreti sa faceti cornurile. Eu le-am facut potrivite.
Punem pe margine gem, le rulam.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La fel procedam si cu restul de aluat.
Le introducem in cuptorul incins pentru 20 de minute (daca le faceti mai mari, le lasati 25 de minute).
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam 5 minute sa se racoreasca.
Le trecem calde prin siropul rece, le presaram cu nuca de cocos.
Le lasam sa se raceasca, apoi le pastram intr-un bol, acoperite. Ies cam 50-55 de bucati.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie