Mai intai facem siropul:
Intr-un ibric punem apa, zaharul si vanilia.
Le punem pe foc, amestecam continuu, pana zaharul se topeste. Cand este gata, il dam deoparte si il lasam sa se raceasca.
Intr-un bol punem apa minerala, uleiul, zaharul, sarea, drojdia uscata (daca puneti proaspata, o dizolvati cu putin apa calduta inainte) si coaja rasa de lamaie.
Le amestecam putin cu un tel.
Incepem sa punem faina, treptat, pana aluatul este putin mai gros ca la clatite.
Cand ajungem la aceasta consistenta, impartim aluatul in doua vase, in unul punem putin mai multa compozitie.
In vasul in care avem mai putina compozitie, adaugam faina, pana aluatul devine nelipicios, dar foarte usor de lucrat.
In vasul in care este mai multa compozitie, punem cacaoa, apoi faina, pana aluatul devine nelipicios si usor de lucrat.
Impartim fiecare aluat in 4 bile.
Luam o bila maro de aluat, intindem o foaie subtire si cat mai rotunda.
Luam o bila alba de aluat, intindem o foaie subtire, rotunda si putin mai mica decat cea maro.
Asezam foaia alba peste cea maro, mai intindem putin cu sucitorul cat sa se lipeasca cele doua foi.
Cu un cutit taiem pe mijloc, atat pe lungime cat si pe latime (veti obtine o forma de cruce).
Fiecare sfert se taie in triunghiuri potrivite sau in functie de cat de mari vreti sa faceti cornurile. Eu le-am facut potrivite.
Punem pe margine gem, le rulam.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La fel procedam si cu restul de aluat.
Le introducem in cuptorul incins pentru 20 de minute (daca le faceti mai mari, le lasati 25 de minute).
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam 5 minute sa se racoreasca.
Le trecem calde prin siropul rece, le presaram cu nuca de cocos.
Le lasam sa se raceasca, apoi le pastram intr-un bol, acoperite. Ies cam 50-55 de bucati.
Pofta buna!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii