Cornuri Dospite Fara Ou (de Post)

Complexitate
redusa
Cornuri Dospite Fara Ou (de Post)

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte de cocos (migdale/soia) (un pahar)
  • 150 ml ulei (1 paharel de vin)
  • 30 gr drojdie proaspata (sau 1 plic drojdie uscata=7 gr)
  • 2 linguri de zahar
  • praf de sare
  • esenta de rom
  • vanilie dupa gust
  • coaja de lamaie/portocala
  • nuca si/sau gem (eu am amestecat nuca si gem de caise pentru umplutura)
  • 4-5 linguri de lapte de cocos (soia, migdale)
  • 1 lingurita de miere

Mod de preparare

Cu ani si ani in urma faceam niste cornulete foarte bune, moi si foarte pufoase din cartea Sandei Marin.
Mi-am reamintit de ele si am cautat reteta, am gasit-o si am transformat-o putin de tot ca sa o pot pregati si in perioada postului. Deci, am dat ingredientele modificate dar cantitatile au ramas la fel ca si in carte (inclusiv titlul retetei, dar fara informatia din paranteza).

Se cerne faina intr-un castron. Se amesteca cu zaharul, sarea plus vanilina daca folositi, coaja de portocala sau lamaie.

Drojdia se amesteca cu un varf de lingurita de zahar si o lingurita de faina, se adauga apa calda deasupra sa obtinem un aluat foarte moale, se acopera si se lasa la dospit.

Dupa ce a dospit drojdia, facem loc in mijlocul fainii si turnam acolo, plamadeala.

Laptele de cocos cald (soia/migdale depinde de care folositi) se amesteca cu uleiul, romul si esenta de vanilie (daca folositi lichid si nu pulbere).

Se framanta un aluat moale. Dupa omogenizare, se aseaza intr-un castron, se acopera cu folie alimentara, apoi cu un prosop si se aseaza intr-un loc ferit de curenti de aer rece si sa lasa la dospit.

Cand si-a dublat volumul se indeparteaza prosopul si folia alimentara, se rastoarna pe un blat de lucru de lemn (e indicat pentru a pastra caldura in aluat) si se framanta 1 minut pentru omogenizare.

Se imparte apoi in 5 bucati (sau 6, cum am facut eu ca sa imi iasa cornuletele putintel mai micute) se intinde o suprafata rotunda, se taie in 8 felii triunghiulare. Pe fiecare felie se aseaza gemul dorit si se ruleaza in forma de cornulet.

Inainte de a aseza gemul de felia de aluat, cu degetele intindem de varful feliei, iar partea lata a ei o crestam putin, apoi trecem la umplut si rulat.

Asezam cornuletele pe tava de copt si le ungem cu laptele (a doua cantitate prevazuta in reteta) amestecat cu miere si incalzit putin.

Asezam tava in cuptorul incalzit la foc moale (350F /180C) si coacem pana prind o crusta aurie.

Avem grija sa nu depasim momentul asta pentru ca nu vom mai avea cornulete moi si pufoase ci vom avea unele crocante si tari.

Deci culoarea trebuie sa fie aurie, nu aramie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Prajitura cu gem de prune si migdale
Bucataras.RO

Prajitura cu gem de prune si migdale

M-am jucat si eu un pic......

Prajitura cu gem de prune si migdale
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!