Cornuri cu rahat (de post)

Complexitate
redusa
Cornuri cu rahat (de post)

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 250 ml apa
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri margarina
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita sare
  • 3-4 linguri miere, sau zahar
  • Umplutura:
  • rahat divers colorat, taiat bucatele
  • se mai poate pune: nuca +zahar, cacao+zahar, marmelada, gem mai gros

Mod de preparare

Facem un sirop din 3 linguri zahar si 100 ml. apa.
Punem drojdia la inmuiat cu 150 ml. apa calda+1 lingurita de zahar, amestecam sa se dizolve bine zaharul si drojdia, lasam deoparte 15.min, pana cand apa incepe sa faca “bulbuci”, sa fermenteze drojdia.

Intr-un vas punem faina cernuta, amestecata cu sarea, facem o gropita in mijloc si punem maiaua ( drojdia), siropul , adaugam si margarina , amestecam bine.

Daca aluatul este prea moale mai adaugam faina, iar daca este prea tare putina apa calda. La sfarsit punem si uleiul. Framantam bine , apoi lasam la dospit (crescut) , intr-un loc ferit de curenti de aer, 30min. Aluatul trebuie sa fie neted, bun de intins.
Eu il pun in cuptorul cu microunde ( MO ) cu usa inchisa, este cel mai ferit de curenti….bineinteles ca nu cu el pornit ( in functiune), sau in cuptorul cald putin.

Dupa ce a crescut aluatul il framantam din nou , dar foarte putin, 4-5 min. Il acoperim apoi cu o folie alimentara si-l dam la rece pentru 1 ora.

Presaram putina faina pe planseta , dam si sucitorul prin faina, si intindem o foaie, groasa de 4-5 cm. Taiem un cerc mare pe care il impartim in 8 bucati.Vor fi opt triunghiuri.

Punem pe fiecare triunghi, cate o bucatica de rahat (sau alta umplutura ), rulam de la baza triunghiului spre varf.

Procedam la fel si cu celelalte, apoi le asezam intr-o tava in care punem hartie de copt. Le acoperim cu un prosop si le mai lasam 15min. sa creasca.

Intr-un castron amestecam mierea (sau zaharul ) cu putina apa.
Ungem cu o pensula cornurile inainte de a le da la cuptor si le presaram cu zahar tos.

Dam la cuptorul incalzit pentru 30 min. la foc potrivit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Ciorba taraneasca de porc
Bucataras.RO

Ciorba taraneasca de porc

Scriind reteta, mi-am dat seama ca nu am facut poze la carne si nici nu prea se vede prin farfurie, dar trebuie sa ma credeti...

Ciorba taraneasca de porc
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!