Cornulete fragede

Portii
18
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Cornulete fragede

Ingrediente

  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 cana de untura
  • 1 cana de smantana
  • zeama de la o jumatate de lameie
  • sare
  • faina cat cuprinde ( aprox 3 cani) cat sa fie un aluat moale

Mod de preparare

Se pune untura intr-un castron impreuna cu sarea, galbenusurile si zeama de la jumatea de lamaie. Se amesteca, dupa care se adauga smantana si faina. Se framanta si se imparte in 5 parti. Fiecare parte se intinde cu sucitorul cat se poate de subtire si se unge cu untura topita ( cam 2 linguri pe bucata) . Untura sa fie calda. Aluatul intins si ruleaza apoi se da la rece pana a doua zi.Se scoate din frigider cate o ruda si se taie de cca un deget grosime, apoi cu taietura in jos se apasa cu dosul palmei dupa care fiecare bucatica se intinde subtire si se umple cu gem, rahat sau nuca dupa gust. Se coc in cuptorul incalzit 10-15 minute, se pudreaza cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc