Se pune untura intr-un castron impreuna cu sarea, galbenusurile si zeama de la jumatea de lamaie. Se amesteca, dupa care se adauga smantana si faina. Se framanta si se imparte in 5 parti. Fiecare parte se intinde cu sucitorul cat se poate de subtire si se unge cu untura topita ( cam 2 linguri pe bucata) . Untura sa fie calda. Aluatul intins si ruleaza apoi se da la rece pana a doua zi.Se scoate din frigider cate o ruda si se taie de cca un deget grosime, apoi cu taietura in jos se apasa cu dosul palmei dupa care fiecare bucatica se intinde subtire si se umple cu gem, rahat sau nuca dupa gust. Se coc in cuptorul incalzit 10-15 minute, se pudreaza cu zahar.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaEste pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...
Prăjitură cu fructul dragonuluiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii