Cornulete Delicioase

Postat pe: 03-01-2014
(0)

Ingrediente

Pentru cca 14 cornulete:
Aluat
125 g unt
250 g faina
7 g praf de copt
125 g iaurt simplu / cu fructe (sa fie mai solid / gros)
1 varf sare
Umplutura
nutella / gem / nuca / rahat etc
Altele:
1 plic zahar vanilat (pt varianta dulce)

Mod de preparare

Topiti untul la bain-marie (obligatoriu!), apoi lasati sa se raceasca.
* Daca topiti untul direct pe flacara aragazului sau in cuptorul cu microunde, aluatul isi schimba consistenta.

Amestecati-l cu faina cernuta impreuna cu praful de copt, iaurtul si sarea. Daca aluatul obtinut este mai moale, adaugati inca 1- 2 linguri de faina. Folositi imediat aluatul!
* Coca nu trebuie lasata sa stea pentru ca isi schimba consistenta.

Intindeti aluatul intr-o foaie rotunda, de aproximativ 0, 5 cm grosime, pe planul de lucru usor infainat. Taiati cercul cu o rotita sau cutit ascutit in 4 parti egale, obtinand astfel 8 triunghiuri.

Puneti cate 1 lingurita de umplutura la baza fiecaruia si rulati aluatul dinspre partea mai lata spre varf.

Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce cornuletele sunt coapte si se rumenesc discret.

Tavaliti-le imediat, cat sunt fierbinti, prin zahar pudra vanilat.

Serviti-le calde sau reci. Sunt delicioase in ambele variante.
Pregatite in timp record, aceste cornulete delicioase si super fragede, satisfac urgent pofta si pretentiile oricarui gurmand de ceva dulce…In plus, te scot oricand din impas, cand problema principala este lipsa de timp…
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cornulete Delicioase" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cornulete Delicioase