Cornulete cu untura si iaurt

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cornulete cu untura si iaurt

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr untura
  • 200 gr iaurt
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 500-550 gr faina
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 castron nuca macinata
  • 1 canita lapte fierbinte
  • 5-6 linguri zahar
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 lingura cacao
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluatul:
Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema.
Incorporam iaurtul, coaja rasa de lamaie si extractul de vanilie.
la final adaugam bicarbonatul, faina cernuta, treptat, pana aluatul devine nelipicios, dar foarte usor de modelat.
Il lasam sa se odihneasca 20-30 de minute.
Umplutura:Peste nuca macinata turnam lapte fierbinte, putin cate putin, pana obtinem o pasta mai groasa.
Adaugam zaharul, esenta de rom, cacaoa si le amestecam bine.
Pe masa de lucru presaram putina faina alba.
Rupem o bucatica din aluat, ii dam o forma dreptunghiulata, apoi o taiem patratele mici.
Pe fiecare patratel, pe mijloc, punem putina umplutura, apoi unim cate doua colturi opuse de aluat.
La fel procedam cu toate cornuletele.
Tapetam cu hartie de copt o tava si asezam cornuletele.
Le introducem in cuptorul incins pana de rumenesc usor deasupra, dar nu foarte mult.
Cand sunt gata le scoatem, le lasam 10 minute sa se racoreasca apoi le pudram cu zahar.
Le pastram intr-o cutie cu capac sau intr-un bol acoperit cu folie alimentara.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios
Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Gogosari in sos de mustar cu otet
3
Conserve, muraturi

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Sirop de patlagina
4
Varza Tocata, Murata, in Stil Bucovinean
5
Conserve, muraturi

Varza Tocata, Murata, in Stil Bucovinean

Varza Tocata, Murata, in Stil Bucovinean
Parteneri
Prajitura cu foi din bulion
Bucataras.RO

Prajitura cu foi din bulion

Fiindca ma cuprins un dor mare de Laurici,am incercat aceasta reteta a ei,nici nu stiu ce mai pot spune,cuvinte nu prea...

Prajitura cu foi din bulion
Clatite americane cu dulceata de gutui
Culinar.RO

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia