Aluatul:
Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema.
Incorporam iaurtul, coaja rasa de lamaie si extractul de vanilie.
la final adaugam bicarbonatul, faina cernuta, treptat, pana aluatul devine nelipicios, dar foarte usor de modelat.
Il lasam sa se odihneasca 20-30 de minute.
Umplutura:Peste nuca macinata turnam lapte fierbinte, putin cate putin, pana obtinem o pasta mai groasa.
Adaugam zaharul, esenta de rom, cacaoa si le amestecam bine.
Pe masa de lucru presaram putina faina alba.
Rupem o bucatica din aluat, ii dam o forma dreptunghiulata, apoi o taiem patratele mici.
Pe fiecare patratel, pe mijloc, punem putina umplutura, apoi unim cate doua colturi opuse de aluat.
La fel procedam cu toate cornuletele.
Tapetam cu hartie de copt o tava si asezam cornuletele.
Le introducem in cuptorul incins pana de rumenesc usor deasupra, dar nu foarte mult.
Cand sunt gata le scoatem, le lasam 10 minute sa se racoreasca apoi le pudram cu zahar.
Le pastram intr-o cutie cu capac sau intr-un bol acoperit cu folie alimentara.
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm descoperit pe blog-ul Oanei Durican, http://www.retete-vechi-si-noi.info/, o idee interesantă, un alt fel de a găti...
Pilaf cu urzici si ciuperciCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii