Cornulete cu rahat

Postat pe: 24-01-2017
(0)

Ingrediente

4 linguri mari de untura curata, scoasa din frigider
3 galbenusuri de ou
100 ml. lapte dulce, rece de la frigider
faina de grau cat sa faceti un aluat fraged suficient de tare (mie mi-a mers cam 700 gr. de faina)
100 gr. zahar pudra
300 gr.rahat,
1 ou
1 plic de zahar vanilat

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

10 portii
Se pune intr-un vas, untura cu galbenusurile, se adauga laptele si apoi faina putin cate putin, si framantam un aluat suficient de tare. Scoatem apoi aluatul din vas, presaram pe masa de lucru un pic de faina si framantam aluatul, pana se intinde cat de cat, il impaturim si iar il framantam. Facem aceasta operatiune de cateva ori. Apoi, punem aluatul in frigider la rece pentru cateva ore.
Scoatem aluatul de la rece si rupem din el bucati, cam cat un ou de mare, il framantam in maini pana facem o bila uniforma pe care o vom intinde cu sucitorul. Vom obtine o foaie rotunda pe care o vom taia in opt bucati.
Vom aseza in partea mai lata, o bucatica de rahat si vom rula pana spre varf. Le ungem apoi cu ou batut si dam tava la cuptor la foc potrivit. Cand sunt gata, scoatem tava si punem zahar pudra in amestec cu zahar vanilat in strecurator si stropim din belsug peste cornulete. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cornulete cu rahat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cornulete cu rahat