Ingrediente
● 20 g drojdie |
● 4 linguri de lapte |
● 4 lingurite de zahar |
● 160 g unt |
● 3 galbenusuri |
● faina cat cuprinde |
● un praf de sare |
Mod de preparare
Se face o plamadeala din drojdie, lapte cald (nu fierbinte), zahar si 4 linguri de faina. Se lasa sa creasca la cald. In acest timp se freaca untul cu galbenusurile si cu un praf de sare. Se amestca cu plamadeala si apoi se adauga faina cat cuprinde ca sa avem un aluat mai moale. Se framanta bine.
Se intinde pe masa de lucru presarata cu faina o foaie de 1/2 cm grosime si se taie triunghiuri care se umplu cu marmelada sau cu nuca (eu am pus gem de caise amestecat cu nuca macinata), si se rasucesc. Se ung cu ou si se coc la foc potrivit (eu nu le-am uns cu ou ptr ca am uitat).
Sant tare fragede. Daca eventual ati pus prea multa faina si aluatul a iesit prea vartos se mai poate adauga putina untura si se mai framanta pana isi revine aluatul.
Am vrut sa va mai spun ca am folosit faina alba direct de la moara, nu stiu daca are importanta sau nu si nici nu stiu ce fel de faina a fost (prin Romania sant fel de fel de faini cu nr pe care eu nu le stiu). Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cornulete cu Gem si Nuca" nu uita sa ii faci un review.
Se intinde pe masa de lucru presarata cu faina o foaie de 1/2 cm grosime si se taie triunghiuri care se umplu cu marmelada sau cu nuca (eu am pus gem de caise amestecat cu nuca macinata), si se rasucesc. Se ung cu ou si se coc la foc potrivit (eu nu le-am uns cu ou ptr ca am uitat).
Sant tare fragede. Daca eventual ati pus prea multa faina si aluatul a iesit prea vartos se mai poate adauga putina untura si se mai framanta pana isi revine aluatul.
Am vrut sa va mai spun ca am folosit faina alba direct de la moara, nu stiu daca are importanta sau nu si nici nu stiu ce fel de faina a fost (prin Romania sant fel de fel de faini cu nr pe care eu nu le stiu). Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cornulete cu Gem si Nuca" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
pupi
• 02.05.2010 21:52:44
spoitor sau nu , ...cred ca ar trebui sa fii putin mai explicit....esti cumva unul din cei care au preparat cornuletele astea si ti s-a facut rau de la ele???? hai sa fim seriosi....ma gandesc daca ai pus mana vreodata pe un aluat sau ti-ai bagat nasul intr-o cratita pe la bucatarie.....
rodicao
• 05.11.2009 16:03:30
rodica cornulete cu nuca 1 pachet marg. 6linguri apa clocotita o lingurita otet 350.gr.nuca macinata plus arome. Preparare. se freaca marg. cu apa,otetul se adauga faina nucile macinate si aromele.Se formeaza baghete degrosimea unui deget se portioneaza la 5-6 cm. si se da forma de cornulet cand s-au racit se pudreaza cu zahar sunt delicioase . pofta buna
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 01.05.2011 10:29:34
buna tuturor! vreu sa spun ca eu am mancat de curand cornulete facute de un barbat si reteta era simpla, de fapt erau doar cu ulei, apa carbogazoasa in cantitati egale si faina cat cuprinde, ceva arome si gem pt umplutura. e posibil sa se faca doar din asa putine ingrediente? erau si de post, neavand nimc de lapte sau unt in compozitie... poate ati mai auzit p vreundeva reteta aceasta ca sunt curioasa.
poate incerca cineva reteta de mai sus, ca eu o sa o fac p aceasta, asa pot spune mai tarziu si cum mi-au iesit.