Cornulete cu Gem si Nuca

Postat pe: 03-11-2009
(4)

Ingrediente

20 g drojdie
4 linguri de lapte
4 lingurite de zahar
160 g unt
3 galbenusuri
faina cat cuprinde
un praf de sare

Mod de preparare

Se face o plamadeala din drojdie, lapte cald (nu fierbinte), zahar si 4 linguri de faina. Se lasa sa creasca la cald. In acest timp se freaca untul cu galbenusurile si cu un praf de sare. Se amestca cu plamadeala si apoi se adauga faina cat cuprinde ca sa avem un aluat mai moale. Se framanta bine.

Se intinde pe masa de lucru presarata cu faina o foaie de 1/2 cm grosime si se taie triunghiuri care se umplu cu marmelada sau cu nuca (eu am pus gem de caise amestecat cu nuca macinata), si se rasucesc. Se ung cu ou si se coc la foc potrivit (eu nu le-am uns cu ou ptr ca am uitat).

Sant tare fragede. Daca eventual ati pus prea multa faina si aluatul a iesit prea vartos se mai poate adauga putina untura si se mai framanta pana isi revine aluatul.



Am vrut sa va mai spun ca am folosit faina alba direct de la moara, nu stiu daca are importanta sau nu si nici nu stiu ce fel de faina a fost (prin Romania sant fel de fel de faini cu nr pe care eu nu le stiu).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cornulete cu Gem si Nuca" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

alina sp
•  01.05.2011 10:29:34

buna tuturor! vreu sa spun ca eu am mancat de curand cornulete facute de un barbat si reteta era simpla, de fapt erau doar cu ulei, apa carbogazoasa in cantitati egale si faina cat cuprinde, ceva arome si gem pt umplutura. e posibil sa se faca doar din asa putine ingrediente? erau si de post, neavand nimc de lapte sau unt in compozitie... poate ati mai auzit p vreundeva reteta aceasta ca sunt curioasa.
poate incerca cineva reteta de mai sus, ca eu o sa o fac p aceasta, asa pot spune mai tarziu si cum mi-au iesit.

pupi
•  02.05.2010 21:52:44

spoitor sau nu , ...cred ca ar trebui sa fii putin mai explicit....esti cumva unul din cei care au preparat cornuletele astea si ti s-a facut rau de la ele???? hai sa fim seriosi....ma gandesc daca ai pus mana vreodata pe un aluat sau ti-ai bagat nasul intr-o cratita pe la bucatarie.....

fanespoitoru
•  02.05.2010 21:37:59

da....nu sunt bune de nimik va mint va zike Fane

rodicao
•  05.11.2009 16:03:30

rodica cornulete cu nuca 1 pachet marg. 6linguri apa clocotita o lingurita otet 350.gr.nuca macinata plus arome. Preparare. se freaca marg. cu apa,otetul se adauga faina nucile macinate si aromele.Se formeaza baghete degrosimea unui deget se portioneaza la 5-6 cm. si se da forma de cornulet cand s-au racit se pudreaza cu zahar sunt delicioase . pofta buna

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cornulete cu Gem si Nuca