Se face o plamadeala din drojdie, lapte cald (nu fierbinte), zahar si 4 linguri de faina. Se lasa sa creasca la cald. In acest timp se freaca untul cu galbenusurile si cu un praf de sare. Se amestca cu plamadeala si apoi se adauga faina cat cuprinde ca sa avem un aluat mai moale. Se framanta bine.
Se intinde pe masa de lucru presarata cu faina o foaie de 1/2 cm grosime si se taie triunghiuri care se umplu cu marmelada sau cu nuca (eu am pus gem de caise amestecat cu nuca macinata), si se rasucesc. Se ung cu ou si se coc la foc potrivit (eu nu le-am uns cu ou ptr ca am uitat).
Sant tare fragede. Daca eventual ati pus prea multa faina si aluatul a iesit prea vartos se mai poate adauga putina untura si se mai framanta pana isi revine aluatul.
Am vrut sa va mai spun ca am folosit faina alba direct de la moara, nu stiu daca are importanta sau nu si nici nu stiu ce fel de faina a fost (prin Romania sant fel de fel de faini cu nr pe care eu nu le stiu).
Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatLa ultimul porc sacrificat am cerut macelarului :D [ sotul meu] sa nu fie atat de minutios la dezosare , sa mai lase ceva...
Supa de porc cu conopida si cartofiCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii