Cornulete cu aluat fraged cu cidru de casa si umplute cu dulceata si nuca.
Mod de preparare:
Se freaca untul sau margarina cu zaharul, se adauga oul, sarea, apa calduta, praful de copt si cidrul. Se incorporeaza treptat faina, amestecand si framantand pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de minute.
Se porneste cuptorul si ne putem apuca de lucru: se intinde foaia pe masa de lucru (presarata cu faina) si se taie in fasii lungi, pe care le umplem cu dulceata amestecata cu putina nuca macinata, rulam sul fasia, apoi o taiem in cornulete mititele. E o activitate distractiva de impartasit cu cei mici.
Se asaza cornuletele intr-o tava cu foaie de copt si se da la cuptor, la foc potrivit, cam 15-20 de minute. Se obtin 3 tavi cu cornulete (se coc foarte repede daca este cuptorul bine incins).
Trebuie sa ramana albe, caci daca se coc prea tare, se vor usca. Dupa ce se scot din cuptor, se invelesc cu un prosop de bucatarie. Sunt foarte moi si pufoase, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.
Se pot pudra cu zahar. Se pastreaza in cutii metalice pentru prajituri.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/11/cornulete-cu-dulceata-si-nuca.html

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii