Cornulete cu dulceata si nuca

Portii
10
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Cornulete cu dulceata si nuca

Ingrediente

  • 150 g Rama Maestro 70% grasime
  • 1 lingura zahar
  • 150 ml apa calduta
  • 100 ml cidru
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 ou
  • Faina cat cuprinde
  • 1 praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • dulceata de capsuni
  • dulceata de prune
  • nuca macinata

Mod de preparare

Cornulete cu aluat fraged cu cidru de casa si umplute cu dulceata si nuca.

Mod de preparare:
Se freaca untul sau margarina cu zaharul, se adauga oul, sarea, apa calduta, praful de copt si cidrul. Se incorporeaza treptat faina, amestecand si framantand pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de minute.

Se porneste cuptorul si ne putem apuca de lucru: se intinde foaia pe masa de lucru (presarata cu faina) si se taie in fasii lungi, pe care le umplem cu dulceata amestecata cu putina nuca macinata, rulam sul fasia, apoi o taiem in cornulete mititele. E o activitate distractiva de impartasit cu cei mici.

Se asaza cornuletele intr-o tava cu foaie de copt si se da la cuptor, la foc potrivit, cam 15-20 de minute. Se obtin 3 tavi cu cornulete (se coc foarte repede daca este cuptorul bine incins).

Trebuie sa ramana albe, caci daca se coc prea tare, se vor usca. Dupa ce se scot din cuptor, se invelesc cu un prosop de bucatarie. Sunt foarte moi si pufoase, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.


Se pot pudra cu zahar. Se pastreaza in cutii metalice pentru prajituri.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/11/cornulete-cu-dulceata-si-nuca.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia