Se decongeleaza aluatul, la temperatura camerei, apoi se portioneaza sub forma de patrate (eu l-am taiat ca sa pot sa-l pun in dispozitivul de coltunasi).
Se pune in mijlocul patratului cate 1 lingurita gem de prune mai gros (eu am avut magiun) se aseaza in dispozitiv si se preseaza usor ca sa se lipeasca marginile aluatului.
Se aseaza coltunasii intr-o tava neunsa, dar stropita cu apa rece si se da la cuptorul incins, 20-25 min, pana se rumenesc frumos.
Se scot din cuptor si imediat din tava si se pun pe un gratar sa se raceasca.
Se pot face cu diverse umpluturi.
Inspirata din reteta Andreei Caroline, combinatia mascarpone,capsuni si ciocolata impreuna cu frisca, delicios.
Prajitura cu mascarpone, ciocolata fina si capsuniCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miere
Comentarii