Coltunasi cu Cartofi

Postat pe: 24-02-2013
(1)

Ingrediente

cartofi 1 kg
ceapa 2 buc
sare
piper
2 linguri de pesmet
ulei
50 ml
faina alba 650 1 kg
sare
zahar 100 de grame
coaja de lamaie rasa
scortisoara
miere de albine

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
Trecem la facut un aluat simplu din faina cu apa si un praf de sare, un aluat mai legat si uscat, pe care il lasam sa se odihneasca aproape o ora. Cartofii ii punem la fiert curatati de coaja iar dupa ce au fiert ii scoatem din vas si ii pasam.

Ceapa o curatam si o taiem cum stim mai marunt, o calim cu ulei, asezonam cu sare si piper si punem peste piureul facut, adaugam doua linguri de pesmet si mestecam toata umplutura. Asta va fi umplutura pentru coltunasii pe care ii facem.

Pregatim o oala mare pe jumatate cu apa si o punem pe foc spre a fierbe. In oala aruncam cu masurazaharul, coaja de lamaie, si un praf de scortisoarasi lasam sa dea in clocot. Divizam aluatul in 8 bucati egale le modelam la rotund le asezam in ordine si le mai lasam 15 min la odihna acoperite sa nu prinda crusta.

Luam o bucata de aluat si o intindem cu melesteul sau cu ciucitorul pana formam o foaie de 0, 5 cm.
o taiem in bucati micisi trecem la umplut coltunasii cu umplutura facuta mai devreme. Pe o jumatate de portie de foaie punem o lingura de umplutura, tragem cealalta jumatate peste umplutura si presam marginile care se suprapun sa nu iasa umplutura afara cand le fierbem.

Intre timp vasul cu apa fierbeasa ca punem cate 6-8 bucati in oala la fiert. Cu siguranta vor imprumuta dulceata de la zahar, si aromele de la lamaie si scortisoara. Dupa ce ies la suprafata inca trei minute si ii scoatem din oala cu o palete, ii asezam pe un platou si ii ungem cu miere de albine.

Repetam operatia pana cand santem gata
Pe acestia ii servim cu miere alaturi de o orsava de zarzare sau de caise.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Coltunasi cu Cartofi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  24.02.2013 13:55:14

Saream in sus de bucurie cand ne anunta bunica sa venim ca ne pregateste ceva bun.Postul era un lucru sacru si care era pazit cu sfintenie.Si totusi bunica si numai ea stia sa si adune nepotii la ceas de seara si sa ne incante cu minunatele ei retete.
Tragea masa linga pat,si aseza in ficare castron cate trei coltunasi imbalsamati cu miere.
Intre timp bunicu venea cu orsava din zamnic si tocmea pentru fiecare cate o ulcica de lut.Aprindea lampa de pe ocnita si isi lua cavalul l;anga el pentru a canta cateva melodii numai de el stiute.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Coltunasi cu Cartofi