Tocmim intai branza scoapta cu zahar, o frecam bine adaugam oua si esenta de rom si vanilie, iar daca este moale punem din gris jumatate de cantitate si mestecam sa omogenizam umplutura.
Framantam un aluat din apa, faina si sare pe care il lasam la odihna, il divizam, il intindem foaie.
Punem la fiert un vas cu apa in care aruncam zahar, scortisoara si coaja de lamaie si lasam sa fiarba
Facem foile pe masa le proportionam si umplem coltunasii cu branza tocmita mai devreme. Presati bine pe margini ii punem in oala la fiert.
Aceasta operatie de fiert nu dureaza decat 13-15 min, dupa care coltunasii ies la suprafata.
Ii scoatem afara cu ajutorul unei spete, ii aseazam in platou.
Se pot servi cu smantana, cu miere de albini, incununati cu o delicatesa de dulceata.
Compotul, nectarul si oricare produs lactat bun de baut este binevenit langa coltunasi.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii