Coltunasi cu Branza Scoapta

Postat pe: 24-02-2013
(1)

Ingrediente

branza scoapta 700 gr
zahar 200 de gr
3 oua
gris 150 gr
esenta de rom
esenta de vanilie
faina alba 650 1 kg
sare
zahar 100 de gr
scortisoara
coaja de lamaie
smantana
400 gr

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
Tocmim intai branza scoapta cu zahar, o frecam bine adaugam oua si esenta de rom si vanilie, iar daca este moale punem din gris jumatate de cantitate si mestecam sa omogenizam umplutura.
Framantam un aluat din apa, faina si sare pe care il lasam la odihna, il divizam, il intindem foaie.

Punem la fiert un vas cu apa in care aruncam zahar, scortisoara si coaja de lamaie si lasam sa fiarba
Facem foile pe masa le proportionam si umplem coltunasii cu branza tocmita mai devreme. Presati bine pe margini ii punem in oala la fiert.

Aceasta operatie de fiert nu dureaza decat 13-15 min, dupa care coltunasii ies la suprafata.
Ii scoatem afara cu ajutorul unei spete, ii aseazam in platou.
Se pot servi cu smantana, cu miere de albini, incununati cu o delicatesa de dulceata.
Compotul, nectarul si oricare produs lactat bun de baut este binevenit langa coltunasi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Coltunasi cu Branza Scoapta" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  24.02.2013 14:20:06

De pomina si de vis a ramas aducerea aminte a clipelor care le aveam in sanul familiei la asa festinuri imparatesti.
Toata familia adunata in jurul masei respectul pentru cel din capul mesei sant fapte care au ramas in urma..

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Coltunasi cu Branza Scoapta