Tocmim intai branza scoapta cu zahar, o frecam bine adaugam oua si esenta de rom si vanilie, iar daca este moale punem din gris jumatate de cantitate si mestecam sa omogenizam umplutura.
Framantam un aluat din apa, faina si sare pe care il lasam la odihna, il divizam, il intindem foaie.
Punem la fiert un vas cu apa in care aruncam zahar, scortisoara si coaja de lamaie si lasam sa fiarba
Facem foile pe masa le proportionam si umplem coltunasii cu branza tocmita mai devreme. Presati bine pe margini ii punem in oala la fiert.
Aceasta operatie de fiert nu dureaza decat 13-15 min, dupa care coltunasii ies la suprafata.
Ii scoatem afara cu ajutorul unei spete, ii aseazam in platou.
Se pot servi cu smantana, cu miere de albini, incununati cu o delicatesa de dulceata.
Compotul, nectarul si oricare produs lactat bun de baut este binevenit langa coltunasi.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii