Tocmim intai branza scoapta cu zahar, o frecam bine adaugam oua si esenta de rom si vanilie, iar daca este moale punem din gris jumatate de cantitate si mestecam sa omogenizam umplutura.
Framantam un aluat din apa, faina si sare pe care il lasam la odihna, il divizam, il intindem foaie.
Punem la fiert un vas cu apa in care aruncam zahar, scortisoara si coaja de lamaie si lasam sa fiarba
Facem foile pe masa le proportionam si umplem coltunasii cu branza tocmita mai devreme. Presati bine pe margini ii punem in oala la fiert.
Aceasta operatie de fiert nu dureaza decat 13-15 min, dupa care coltunasii ies la suprafata.
Ii scoatem afara cu ajutorul unei spete, ii aseazam in platou.
Se pot servi cu smantana, cu miere de albini, incununati cu o delicatesa de dulceata.
Compotul, nectarul si oricare produs lactat bun de baut este binevenit langa coltunasi.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaE un mezel de casa tare bun si o alternativa minunata celor din comert. Rulada se poate tine la frigider timp de cateva...
Aperitiv rulada din carne tocata cu legumeMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii